30
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

Hummer'a Arap kancası

Yüksek enerji ve ham madde fiyatları nedeniyle ikinci çeyrekte rekor zarar eden dünyanın en büyük otomobil üreticisi Amerikan General Motors (GM), satılığa çıkardığı Hummer markasıyla iki ayrı Arap zengininden teklif aldığını duyurdu.

Şirketin Orta Doğu Bölgesi Müdürü Terry Johnson," Petrol zengini körfez ülkelerinden ciddi teklifler var. İki ay Arap zengininin Hummer ile ilgilendiğini söyleyebilirim" dedi. Johnson, Hummer için çok ciddi teklifler geldiğini, görüşmelerin sıklaştığını ancak henüz net bir şey söylemenin erken olduğunu ifade etti.

ABD'de petrol fiyatlarının yükselmesiyle yılın ilk çeyreğinde satışları düşmeye başlayan ve üretim stratejisini değiştirerek Kuzey Amerika'daki SUV fabrikasını kapatan dünyanın en büyük otomobil üreticisi, önümüzdeki yıldan itibaren küçük ve çevreci araç geliştirmeye başlayacağını açıklamıştı. Hummer'ı satıp kasasına sıcak para koymak isteyen GM, bundan böyle yakıt tasarrufu düşük olan araç üretimine ağırlık verecek.

GM'nin beklediği bir diğer kaynak da Amerikan Kongresi'nden gelecek düşük faizli kredi. Ford'un da talip olduğu 50 milyar dolar tutarındaki kredinin, 2008'in ikinci çeyreğinde 15,5 milyar dolar zarar yazan GM için hayati önemm taşıdığı konuşuluyor.

İngiliz lüks araç üreticisi Jaguar'da bir süre önce Hintli Tata'ya satılmıştı. Avrupa ve ABD'deki ekonomik durgunluğa gözünü diken zengin doğulu ülkeler zarar yazan batılı şirketleri satın almak için adeta birbirleriyle yarışa giriyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 05:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?