20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTOMOBİL

Hyosung paylaşılamıyor

Güney Koreli S&T Group tarafından üretilen Hyosung marka motosikletler Türkiye'de iki firma arasında paylaşılamıyor.

Kuralkan Grubu, S&T Group ile anlaşma yaparak Hyosung ürünlerini S&T Kanuni adıyla piyasaya sürmeye hazırlanırken, Hyosung'un Türkiye'de tanınmasını sağlayan Global Motor ise 2015 yılına kadar anlaşmaları bulunduğunu iddia ediyor.

Son yıllarda sektördeki yükselişe paralel atılımlar yapan Kuralkan Grubu, Güney Koreli motosiklet üreticisi S&T ve İtalya'nın dünyaca ünlü markası Husqvarna ile bir süre önce anlaştı. Kanuni markası ile 250 bayisi ve 400 servis noktası bulunan Kuralkan böylece ürün yelpazesini 49cc'den 650 cc'ye kadar genişletti.

Kuralkan Grubu'nun anlaşma haberlerini sitesinde yayınlanaması ve S&T Kanuni adıyla yeni bir markanın doğuşu sektörde tartışma başlattı. Çünkü üretici S&T Group ile Hyosung'u Türkiye'ye getiren ve yıldızını parlatan Global Motor'un 2015'e kadar anlaşması vardı. Hyosung kullanıcıları arasında, "Servisler ne olacak?" endişesi başlayınca, Global Motor'un internet sitesinde Genel Müdür Ayhan Turhan imzasıyla yayınlanan açıklamada Hyosung markasına en iyi şekilde sahip çıkılacağı belirtildi. Kanuni’nin Satış ve Pazarlama Müdürü Said Orhan ise, hiçbir Hyosung kullanıcısının mağdur edilmeyeceğini söyledi.

HUKUK SÜRECİ BAŞLADI

Global Motor'un internet sitesinde yayınlanan açıklamada, konunun uluslararası hukuk dahil olmak üzere her platformda incelendiği ve S&T Gruop ile görüşmelerin sürdürüldüğüne yer verildi. Açıklamada, "Değerli dostlarımız; elimizde olmayan sebeplerden ve rızamız, bilgimiz haricinde yaşanan bu gelişmelerden üzüntü duymakta, bununla birlikte gereğini yapmakta olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Biraz zaman alabilecek olsa da telafisini sağlayacağımız konusunda inancımız tamdır. Sonuç olarak, Hyosung markalı ürünlerin firmamızın yetkilendirdiği noktalar tarafından temsil edilmeye devam edeceğini, satılmış olanlar ile birlikte satılmakta olan tüm stokların ve bundan sonra gelecek Hyosung markalı ürünlerin de her türlü sorumluluk ve satış sonrası yükümlülüklerine tarafımızdan en iyi şekilde sahip çıkılacağını belirtiriz" denildi.

TÜRKİYE’DE S&T KANUNİ VAR

Kanuni Satış ve Pazarlama Müdürü Said Orhan İse, yaptıkları anlaşma gereği, Koreli üreticinin Türkiye’deki tek temsilcisinin kendileri olduğunu söyledi. S&T Group’un ürettiği motosikletlerin bundan sonra Türkiye’de sadece S&T Kanuni adıyla satılacağını anlatan Said Orhan, "Satış, servis ve yedek parça için altyapı tamamlandı. S&T Kanuni’ler 50 büyük bayi tarafından satılacak.

Öncelik Kanuni bayilerinde ancak gelen diğer başvuruları da değerlendiriyoruz. Daha önce Hyosung markası ile satılmış olan tüm motosikletler Kuralkan hizmetlerinden faydalanabilecek. Kuralkan servisler biriminin yetki vereceği servis noktaları Hyosung markası ile satılmış ürünlere de hizmet üretecek şekilde organize oluyor" dedi.

S&T Kanuni markalı ürünlerin tamamında karbüratör yerine enjeksiyon sistemi kullanılacağını belirten Said Orhan, "İlk ürünler Kore'de üretilecek. Her iki firma ortak üretim ve teknoloji işbirliği konusunda planlamalara başladı. 2008 içinde işbirliği çerçevesi netleşmiş olacak" diye konuştu.

S&T Group

Hyosung motosikletleri üreticisi S&T Group Güney Kore'de faaliyet gösteren uluslararası sanayi teknoloji şirketi. Hyosung markası ile ürettiği modelleri ile dünya genelinde 50'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor.

1978 yılından kurulan S&T Group bünyesindeki Hyosung, motosiklette teknoloji üreten dünyanın sayılı üreticilerinden biri. Yeni teknolojileri kullanarak önümüzdeki yıllarda 1000 cc ve üzerinde üretim planlıyor. S&T Group Scooter, atv ve motosiklet üretimi yapıyor. Hyosung markalı motosikletler Avrupalı pek çok kullanıcı tarafından da tercih ediliyor. Hyosung kullanıcılarının internette oluşturdukları fan klüpleri de bulunuyor.

Eyüp SERBEST/İSTANBUL
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:25:03
Güncelleme :21 Mart 2008 Cuma 12:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.Melih Mütevellioğlu IP: 88.231.210.xxx Tarih : 19.09.2008 12:52:17

Kuralkan Kanuni'nin yaptığı hiç etik bir iş değil.Ancak daha önceki tedarikçi Global Motor yetersiz hizmet ürettiği anda kuralkan devreye girerek bu işe soyunmalıydı.İnternet sitelerindeki Hyosung kullanıcılarının forumlarından anladığım kadarıyla tüm kullanıcılar Global Motor'un satış ve satış sonrası hizmetlerinden memnun.İyi bir performansla müşteri memnuniyeti sağlayan dolayısı ile Hyosung markasınıN Türkiye'de tanınmasını sağlayan Global Motor'a Bu yapılacak iş değil.Global MOtor'la hiç bir bağlantım yok.Kuralkan'ı sadece maddi hırslarla girişmiş olduğu bu etk olmayan hareketten dolayı bir ticaret adamı olarak esefle kınıyorum.