15
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

İkinci el oto fiyatları dipte

İkinci el otomobil fiyatları, normal değerlerinin en az 2-3 bin YTL altında seyrediyor, ancak galericiler durgunluktan şikayetçi.

2. el otomobil alım satımı yapan Ferhat Can, ikinci el otomobil piyasasının taban yaptığını, fiyatların oldukça aşağı seviyelere düştüğünü, bunda yeni otomobil alımında faiz oranlarının düşük olmasının önemli rol oynadığını vurguladı.

Otomobil fiyatlarının, bugünlerde olması gereken 2. el değerlerinin en az 2-3 bin YTL altında olmasına rağmen, beklenen hareketliliğin bir türlü gerçekleşmediğini anlatan Can, ''Örneğin 2000-2001 Ford Focus, 20 bin YTL'nin üzerinde olması gerekirken, bu araçlar 15-17 bin YTL'den alınabilir'' dedi.2. elin en gözde otomobilleri arasında bulunan 2000-2001 model Wolksvagen Bora'nın 20-22 bin YTL'nin üzerinde olması gerekirken 18-18,5 bin YTL'ye alınabildiğini anlatan Can, şunları kaydetti:

''Ekonomik gücü yeni otomobil almaya yetmeyen vatandaşlarımıza, bu uygun fiyatlardan yararlanarak otomobil almalarını tavsiye ediyoruz. Durgunluğa rağmen ikinci el piyasada en hızlı giden otomobil markalarını Toyota ve Wolksvagen'ler oluşturuyor. Şu an Konya Otomobil Pazarı otomobil dolu, hatta satışa getirilen araçlara pazarda yer bulmak bile zor ancak yeterince alıcı yok.''

Can, ekonomide olağanüstü bir gelişme yaşanmaması durumunda bu durgunluğun Mart ve Nisan ayına kadar devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
a.a
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 12:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?