30
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

İkinci elde erken bahar

Bir süredir yaprak kımıldamayan ikinci el otomobil piyasasına 'bahar' geldi. Erken ısınan havalar talebi artırırken; galericiler 'Fiyatlar cazip, otomobil almanın tam zamanı' diyor.

Sert geçen kış koşulları ve ekonomide sinyallerin olumsuz işaretler vermeye başlaması yüzünden aylardır satışlarının durmasından yakınan ikinci el otomobil galericileri, havaların ısınmasının ardından talebin az da olsa arttığını kaydetti. Bursa İkinci El Oto Galericileri Çarşısı (Oto-Koop) Başkanı Sebahattin Seyit, ikinci el otomobillerin eskisi gibi prim yapmaması nedeniyle müşterilerin, ihtiyacı olduğunda otomobil alıp, sonra da elden çıkarmayı tercih ettiklerini söyledi.

'Zam, Nisan'dan sonra'
Bu açıdan iç turizmin hareketlenmeye başladığı bahar aylarının ikinci el otomobillerin en fazla satıldığı dönem olduğuna dikkati çeken Seyit, sert geçen kışa rağmen, erken ısınan havaların, şimdiden otomobil talebini az da olsa artırdığını ifade etti.

Nisan- Mayıs döneminde talebin daha da artmasını beklediklerini vurgulayan Seyit, "Ancak, Nisan ayından sonra fiyatlar artabilir. Şu anda kış fiyatları aynen devam ediyor, ikinci el otomobil almanın tam zamanı. Bu yüzden müşterilerimize Mart ayını iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu

....
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 07:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?