22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

İstanbul trafiğinı 'otopark' rahatlatır

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Yüksel Mermer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''İstanbul için belki plaka sayısını belirleyerek dondurmamız lazım'' şeklindeki görüşlerine ilişkin olarak, ''Otopark sorunu çözülse İstanbul'un trafiği rahatlar'' değerlendirmesinde bulundu.

Mermer, Türkiye geneline bakıldığında otomobil sayısının, Avrupa veya en yakın komşularla karşılaştırıldığında zaten çok az olduğunu ifade etti.
İstanbul'un özellikle trafik sorunu çözümü bakımından ilgi bekleyen bir yer olduğunu dile getiren Mermer, ''Bunun da çözümü çok kolay. İstanbul'un evvela alt yapısında otopark sorununu çözmek lazım. Japonya'da bir uygulama var; önce otopark müsaadesini alıyorsunuz, ondan sonra gidip otomobil alıyorsunuz'' dedi. Mermer, İstanbul yollarının iyi olduğunu, temel sorunun otopark eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, trafik ışıkları ile ana caddelere giriş ve çıkışların çok fazla olduğuna dikkat çekti.

''Otopark sorunu çözülse İstanbul'un trafiği rahatlar'' diyen Yüksel Mermer, plaka sınırlandırılmasının biraz zor gerçekleştirilebileceği görüşünü aktardı.

İZMİT, TEKİRDAĞ...

Mermer, şunları dile getirdi:''Dünyanın hiçbir yerinden böyle bir uygulama duymadım. Üzerinde çalışıldığı zaman... O zaman ne olacak, siz İstanbul'da plakayı sınırlayacaksınız, gidecek kişiler İzmit'ten, Tekirdağ'dan alacak, yine İstanbul'da kullanacak arabayı.Bunun için aslında çeşitli çözüm ve çareler var. Birinci çözüm bence, İstanbul genelinde bir sürü inşaat yapılıyor, yapılan inşaatlara mecburi bir daire için, en az iki otomobillik otopark yeri olmazsa inşaat izni olmaması lazım mesela.''
Otopark için teşvik uygulaması yapılabileceğini de kaydeden Mermer, otomotiv sektörünün Türkiye'nin en önde gelen sektörlerinden biri olduğunu vurguladı.Mermer, eski otomobillerin trafikten kaldırılmasına ilişkin bir uygulamanın bulunduğunu, bunun bile trafiği rahatlatabileceğini ifade ederek, 20 yaş üzerindeki otomobillerin de trafiği aksattığını, hurda araç yaş sınırlamasının 15'lere kadar çekilebileceğini söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 15:56:22
Güncelleme :14 Ocak 2007 Pazar 16:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FETT INSAAT SIRKETLER GRUBU IP: 84.56.226.xxx Tarih : 22.01.2007 12:36:24
SAYIN YETKILILER TABIKI BU PROCE ISTANBULU RAHATLIGA GAVUSTURUR HER DAIREYE BIR OTAPARK GEREKLI BUNU BIZLER INSAAT YAPARKENE ÖTOPARK PARASINI BIZLERDEN PESIN ALDILAR HARCI YATIRMADIGIMIZ ZAMAN RUHSATI VERMEDILER HIC OLMAZSA BUNDAN SONRA BU PROCEYI GÜNDEME GETIRIN SAYGILARIMLA MURAFET ÖZDEMIR SELEMEN GÜRES AGASI