30
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

İşte sportif Seat 4x4

İspanyol Seat’ın ’off-road’ şartlarına uyumlu ilk modeli olma özelliğini taşıyan dört tekerlekten çekişli Altea Freetrack, 67 bin 755 YTL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

Geniş aileleri hedef alan Altea XL modelinin dört tekerlekten çekişli versiyonu olarak geliştirilen Altea Freetrack, sadece özel sipariş yoluyla Türkiye’ye ithal ediliyor. Altea Freetrack 2.0 litre TSI 200 beygir benzinli, 2.0 litre TDI 140 beygir ve 2.0 litre TDI 170 beygir turbo dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle satın alınabiliyor.

Volkswagen Grubu çatısı altında yer alan Seat’ın geçtiğimiz yıl tanıttığı Altea XL modeli baz alınarak geliştirilen Altea Freetrack, sportif bir 4X4 görünümüne sahip. Bel çizgisinin altında yer alan, özel plastikten üretilen ve arazi sürüşlerinde koruyucu görevi üstlenen çamurluk, ön ve arka tamponlar, aracın en fazla dikkat çeken tasarım unsurları arasında yer alıyor.

Bununla birlikte Altea XL’ye göre sürüş yüksekliği yerden 40 milimetre arttırılan Altea Freetrack’te 17 inçlik alüminyum alaşım jantlar kullanılıyor. Kabin içinde ise 490 litrelik bagaj hacmiyle tüm ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede olan Altea Freetrack’in arka koltukları, diz mesafesini artırmak amacıyla gerektiğinde 16 santimetreye kadar geriye kaydırılabiliyor.

Altea Freetrack’in kaputu altında ikisi partikül filtreli turbo dizel olmak üzere toplam üç motor seçeneği görev yapıyor. Altea Freetrack’in 200 beygir gücündeki 2.0 litre TSI versiyonu, 214 km/s’lik maksimum hıza ulaşıyor. 100 kilometrede ortalama 9.4 litre yakıt tüketim değerine sahip benzinli motorlu ve manuel şanzımanlı Altea Freetrack, 0-100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede tamamlıyor.

Altea Freetrack’in 140 beygirlik turbo dizel motorlu versiyonu, 193 km/s’lik maksimum hıza erişebilirken, s0’dan 100 km/s hıza 10.1 saniyede çıkabiliyor. Altea Freetrack 2.0 TDI 140 beygir, ortalama 6.5 litrelik ortalama yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

Altea Freetrack’in kaputu altında yer alan diğer dizel motor 2.0 litre TDI 170 beygir ise aracın 204 km/s’lik maksimum hıza ulaşabilmesini sağlıyor. 100 kilometrede ortalama 6.8 litre yakıt tüketim değerine sahip 170 beygirlik dizel motorlu ve manuel şanzımanlı Altea Freetrack, 0-100 km/s hızlanmasını 8.7 saniyede tamamlıyor.

Altea Freetrack’in hem arazide hem de asfaltta iddialı olmasını sağlayan dört tekerlekten çekiş sistemi ise ’Haldex’ tipi elektronik kontrollü ve hidro mekanik bağlantılı bir düzenek yardımıyla sağlanıyor. Normal kullanımda motorun ürettiği gücün tamamı ön tekerleklere iletilirken, ihtiyaç duyulduğunda bu gücün yüzde 50’si arka tekerleklere iletiliyor.

KONFOR VE GÜVENLİK

Sadece Stylance donanım paketiyle ithal edilen Altea Freetrack’te çift yönlü otomatik klima, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, arka park sensörü, far yıkama sistemi, hız sabitleme sistemi, yol bilgisayarı, direksiyondan kumandalı Radyo/CD/MP3 çalar, ABS, ESP (Elektronik Stabilite Programı), EBA (Acil Fren Destek Sistemi), TCS (Çekiş Kontrol Sistemi), 6 hava yastığı ve lastik basınç uyarı sistemi gibi konfor ve güvenlik ekipmanları standart olarak sunuluyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 15:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?