22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Kalabalık aileler ve taksicilere özel araç

Kalabalık aileler ve taksicilere özel araç
Yakıt tasarrufu ve park problemi yüzünden küçük model üretimine ağırlık veren otomotiv firmaları, şimdi de yönünü ailelere çevirdi. 


Fransız Renault'nun satın aldığı Romen otomobil markası Dacia, Logan modelinin 7 kişilik versiyonunu piyasaya sürüyor. Şubat ayında Türkiye'de de vitrine çıkacak 'aile arabası'na taksicilerden de yoğun talep gelmesi bekleniyor. Geniş bagaj hacmine sahip Logan MCV'nin fiyatı da kısa bir süre içinde kamuoyuna açıklanacak.

Fransız şirkete geçtikten sonra hızlı bir değişim yaşayan Dacia, yeni modelini İtalya'nın Bari şehrinde düzenlenen uluslararası basın toplantısı ile gazetecilere tanıttı. Üç aydır Romanya'da pazarlanan araç, çok sıcak ve çok soğuk iklim koşullarına uyumlu üretiliyor. Şirketin Piteşti şehrindeki fabrikası, modelden ilk başta yılda 70 bin adet üretecek. Dacia'nın Türkiye'de satışını yapan Renault-Mais'in satış ve şebeke müdürü Merih Tüzün, Logan MCV'nin büyük ilgi göreceğinden emin. Tüzün, "Ekonomide ciddi bir dalgalanma yaşanmazsa satışlarımızın memnunluk verici düzeyde olacağını tahmin ediyoruz. Geniş bagaj hacmi ve 7 kişilik yetişkin koltuğu ile Türk aile yapısına uygun bir otomobil. Özellikle taksiciler için büyük avantaj sağlıyor. Zaten, taksicilere özel kampanyamız da olacak." diyor. Dacia marka yöneticisi Orhan Çetin ise Renault Mais-Dacia birleşmesinin oluşturacağı sinerji ile marka bilinirliğinin daha da artacağını, bunun da satışlara olumlu yansıyacağını söylüyor.

Logan MCV, 1,4 MPI 53 beygir, 1,6 MPI 90 beygir ve 1,6 MPI 16 V 105 beygir olmak üzere üç benzinli model seçeneğine sahip. 100 kilometrede şehir içi-şehir dışı ortalama 7,5 litre yakıyor. 1,5 dCi dizel modeli ise 100 kilometrede şehir içi-şehir dışı ortalama 5,3 litre yakıyor. Araç ayrıca, ABS ve elektronik fren dağılımı, iki ön ve iki yan olmak üzere 4 hava yastığı, geniş bagaj hacmi, çarpmaya karşı dayanıklı gövde gibi teknik özelliklere sahip. İsmail Altunsoy, Bari
ZAMAN
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 11:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?