28
Mayıs
2024
Salı
OTOMOBİL

Kraliçe'nin tüplü otosu

İngiltere Kraliçesi otomobiline LPG tüpü taktırmış... Türkiye'de LPG’li otomobiller eleştiri yağmuruna tutulurken, İngiltere Kraliçesi II’nci Elizabeth’in de otomobiline ucuzluğu ve çevre dostu olmasıyla bilinen LPG tankı taktığı ortaya çıktı

II. Elizabeth, İngiltere’de benzine göre yüzde 60 daha ucuz olan LPG’li araçları 2004 yılından bu yana kullandığı belirtildi.

Tüm Oto Gaz Montajcılar Derneği (TOMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Şafak, Türkiye’de yaklaşık 1.5 milyon LPG’li aracın bulunduğunu, bu rakama her yıl 150 bin civarında yeni LPG’li aracın ilave olduğunu söyledi. İstanbul’da her ay ortalama 3 bin araca LPG dönüşümünün yapıldığını kaydeden Şafak, “Bu rakamla Türkiye, Avrupa’nın ve dünyanın en büyük LPG’li araç parklarından birine sahip. LPG’li araç sayısı toplam araç sayısının yüzde 25’ine eşit” dedi.

Şafak, Avrupa hükümetlerinin oto gazı teşvik edici politikalar izlediklerini, belirterek, şunları söyledi: “Avrupa ülkelerinin hemen hepsi vergi teşvikleri uyguluyor. Örneğin İtalya’da şehir merkezlerinin büyük çoğunluğuna oto gazlı araçlardan başkası sokulmuyor. Oto gaz, çevreci olduğu için büyük genişleme alanı buluyor. Ayrıca İngiltere Kraliçesi’nin aracının LPG’li olduğunu biliyor muydunuz?”


Vatan
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 09:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?