19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Laguna Coupe Cannes’te gözüktü

Renault’un geçtiğimiz yıl konsept olarak sergilediği Laguna Coupe modelinin seri üretim versiyonu 61’inci Cannes Film Festivali’nde yüzünü gösterdi.

Konsept formuna sadık kalınarak geliştirilen Laguna Coupe, Fransız üreticinin uzak kaldığı coupe segmentinde yeniden rol almasını sağlayacak. Akıcı tasarımı ve kaliteli iç mekan özellikleri ile premium coupe segmentinde mücadele edecek olan Laguna Coupe, sıradışı teknolojik özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

Aracın arka tekerleklerinin de ön tekerleklerle birlikte hareket edebiliyor olması sayesinde 4 tekerlekten yönlendirilen Laguna Coupe’nin oldukça başarılı sürüş dinamikleri sergileyeceği tahmin ediliyor. Çekici çizgilerine paralel olarak iç mekanda da oldukça kaliteli bir kabin tasarımı sunan araç, Laguna ile aynı platform üzerinde yükseliyor. 3.5 litre V6 240 beygir benzinli ve 3.0 litre V6 235 beygir dizel motor seçenekleriyle yollara çıkacak olan Laguna Coupe’yi Cannes’te Renault CEO’su Carlos Ghosn tanıttı. Laguna Coupe’nun dünya lansmanı ise Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?