22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

LPG'li araç satan galeriler taşınacak

LPG'li araçların yer aldığı ikinci el otoların satışa sunulduğu iş yerleri, iki yıl içerisinde yerleşim alanları dışında tespit edilecek mekanlara taşınacak.

İçişleri Bakanlığı, “İkinci el oto galerileri” ile ilgili 81 ilin valiliklerine bir genelge gönderdi. Bakan Osman Güneş'in imzasını taşıyan genelgede, 14.01.2005 tarihinde yayımlanan genelgede, son yıllarda motorlu araç sayısının artması nedeniyle bütün kentlerde ikinci el oto alım satımının yaygınlaştığı, özellikle apartmanların zemin katlarında açılan ikinci el oto galerilerinde satışa sunulan LPG'li araçların taşıdığı risk nedeniyle bu tür iş yerlerinin yerleşim yerleri dışında tespit edilecek alanlara taşınmasını hükme bağladığı hatırlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Kanunu'nun ilgili maddelerinin bu tür iş yerlerini kentin belli kısımlarına toplama yetkisi verdiği belirtilen genelgede, şöyle denildi: “Yukarıda izah edilen esaslar çerçevesinde, büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yüz binden fazla olan belediyeler, bu genelgenin yayınlandığı tarihten iki yıl içerisinde, ikinci el otoların satışa sunulduğu iş yerlerinin yerleşim alanlarının dışında tespit edilecek mekanlara taşınmalarını sağlayacaklardır. İlgili belediyelerin bu sahada gerçekleştirdiği çalışmalar ve yerleşim alanları dışına çıkarılan ikinci el oto alım satımı yapan iş yerleriyle ilgili toplu bilgiler, her altı ayda bir valilik tarafından Bakanlığa rapor edilecektir.”
AA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2007 Cumartesi 12:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?