26
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Lüks için 3 milyon dolar

Bünyesinde Citroen, Subaru ve Çinli Great Wall markaları bulunan Bayraktar Grubu, mart ayında İsviçre'nin Cenevre kentinde distribütörlük anlaşması imzaladığı lüks Infiniti için ilk adımı attı.

Bugüne kadar grey market yani galeriler üzerinden ABD'den ithal edilen Infiniti için İstanbul İstinye'de 3 milyon dolarlık yatırım yapan grup, satış ve servis hizmeti sunacak ilk merkezi açtı. Bayraktar Grubu Başkanı Mustafa Bayraktar, tüm dünyada premium markalar arasında yer alan Infiniti için bu denli özel bir merkeze ihtiyaç olduğunu, önümüzdeki yıllarda Ankara, İzmir gibi şehirlerde yeni tesislerin açılacağını söyledi.

Bayraktar, bugüne kadar grey market üzerinden Infiniti alan bin 200 civarında müşteri tespit ettiklerini belirterek, "Bunlar uzun yıllar garantileri olmadan kullanıldı. Hedefimiz öncelikli olarak bunları da müşterimiz arasına almak. Ancak grey marketten gelenler ABD versiyonu. Bizim satacağımız araçlar Avrupa için üretilenlerden oluşuyor. Yani daha teknolojik ve daha konforlular, 500 farklı parça var. Biz serviste grey marketten gelen araçlar için de parça bulunduruyoruz." dedi. Infiniti Marka Direktörü Oğuz Bayar ise SUV, sedan ve spor sınıfta 5 farklı modelin Türkiye'de satışa sunulduğunu açıkladı. Büyük motorlara sahip lüks ekipman listesiyle yola çıkan Infiniti modellerinin 90 bin Euro'dan başlayan fiyatlara sahip olduğunu söyleyen Bayar, 2010 sonuna kadar 200 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Çinli markalarla en çok ilgilenen gruplardan biri olan Bayraktar, geçen yıl imza attığı Great Wall'un yapılanmasını 2011'e erteledi. Mustafa Bayraktar, krize rağmen otomotiv pazarı büyümeye devam eden Çin'de markaların iç pazara yöneldiğini ve Avrupa'nın ihtiyacını karşılayacak motor gelişimini yavaşlattıklarını söyledi.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?