23
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

Mazda6, tepeden tırnağa yenilendi

Mazda, tepeden tırnağa yenilenen Mazda6 modelini satışa sundu. Yeni Mazda6, 6 ileri manuel şanzıman ve hem düz hem otomatik kullanım olanağını bir arada sunan 5 ileri "activematic" şanzıman olarak iki farklı şanzıman seçeneği ile birlikte sunuluyor.

Yenilenen aracın, güçlendirilen gövde yapısı ve eklenen yeni ekipmanlar, hem sürüş keyfini hem de aracın performansını önemli ölçüde arttırıyor.

DIŞ DONANIM

Mazda6'ya daha da sportif bir görünüm kazandırmak amacı ile ön ızgara, ön ve arka tamponlar, jantlar ve farlarda modifikasyonlar yapılmış. Işığa duyarlı otomatik yanan farlar, elektrik kontrollü sunroof, çift egzoz çıkışı, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi ve sustalı anahtar, alüminyum alaşımlı jantlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar gibi donanımlar dinamik tasarıma katkıda bulunuyor. Yenilenen Mazda6, uzaktan kumanda ile global cam kapama sistemine de sahip. Aracın kapıları uzaktan kumanda ile kilitlendiğinde 4 cam da otomatik olarak kapanıyor.

İÇ DONANIM

Orta konsola yerleştirilmiş, titanyum görünümlü Bose müzik sistemi önden yüklemeli 6'lı CD çalar, 7 hoperlör ve orta panelin iki tarafına da yerleştirilmiş olan gümüş çizgiler araca elit bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca otomatik klima, ön ve arkada bulunan elektronik camlar, far yükseklik ayarı, dış ısı göstergesi de bulunan yol bilgisayarı, otomatik hız sabitleyici, yağmur sensörü, 6 yöne ayarlanabilir elektrikli sürücü koltuğu ve 3 ayrı pozisyon hafızalı sürücü koltuğu gibi özellikler sürüş konforunu maksimum düzeye çıkartıyor.

GÜVENLİK

Güvenliğe verdiği önemi her zaman araçlarına yansıtan Mazda, yeni Mazda6'da da güvenlik donanımını en üst düzeyde tutuyor. Araçta; sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan ve perde hava yastıkları, immobilizer, çift kilitleme sistemi, ABS, EBD (elektronik fren dağıtım sistemi), EBA(elektronik fren destek sistemi), TCS (çekiş kontrol sistemi), DSC (dinamik stabilite kontrol sistemi), MAGMA darbe önleme sistemi, özel 3H gövde yapısı, çocuk kilidi, ön gergili ve yük sınırlayıcı ön emniyet kemerleri, arka emniyet kemerleri uyarı ışığı, boyun yaralanmalarını önleyici ön koltuk kafalıkları, darbe anında otomatik olarak ayarlanan ön ve arka koltuk kafalıkları, kapı içi çelik koruma barları, yüksek konumlandırılmış 3. stop lambası, kaza anında katlanabilir direksiyon ve fren pedalı, sıkışmayı önleyen sürücü camı gibi bir çok özellik mevcut. 

PERFORMANS

4 vitesten 5 vitese çıkarılan "activematic" şanzımanda kullanılan eleman sayısı minimuma indirgenerek, daha hafif ve kompakt bir şanzıman yaratılmış. Vites aralığı da azaltılarak daha akıcı bir kullanım elde ediliyor. 5 vitesten 6 vitese çıkarılan manuel şanzıman da son dişli oranı optimum performans sağlayacak şekilde ayarlanarak aracın daha hızlı ivme kazanması sağlanıyor. Çerçeve ve B sütunları güçlendirilerek aracın performansının optimum düzeyde olması sağlanıyor. Araç içine yerleştirilen geliştirilmiş yalıtım sistemleri ile yol ve lastik sesleri minimum düzeye indirgeniyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 09:03:07
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 16:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?