30
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

Megane III geliyor

Fransız üretici Renault’nun kompakt sınıftaki temsilcisi Megane, üçüncü nesli ile yollara çıkmak için gün sayıyor.

Henüz resmi olarak tanıtılmayan yeni Megane, büyük bir gizlilik içinde son testlerini sürdürüyor. Büyük bir özenle korunmasına rağmen otomotiv casusları tarafından çekilen bu fotoğraflar, Megane III’ün 3 ve 5 kapılı versiyonlarının tasarımını açık bir şekilde gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan konseptten izler taşıyan araç, oldukça dinamik çizgileriyle dikkat çekiyor. Güncel hatchback modelin iddialı çizgilerinden uzak yapısı gözlerden kaçmayan Megane III’ün ölçüleri farklılıklar bulunuyor. Üç kapılı versiyon sportif çizgileri ile ön plana çıkarken, 5 kapılı model daha sade bir şekilde tasarlanmış. Segmentin önemli oyuncularından biri haline gelen Megane II’nin başarısını daha da ileri taşımayı hedefleyen Megane III, iç mekan tasarımını da değiştirmiş.

Yeni Laguna ile birçok ortak kumandanın kullanıldığı iç mekan, malzeme kalitesi konusunda da aşama kaydetmiş gibi görünüyor. Motor seçenekleri de sır gibi saklanan araçta 1.2 litrelik turbo benzinli motorun görev alması bekleniyor. Eylül ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda resmi tanıtımı gerçekleştirilecek olan Megane III, önümüzdeki yıl Türkiye yollarına çıkacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 15:33:22
Güncelleme :11 Haziran 2008 Çarşamba 15:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?