23
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

MINIciler İtalya'da buluştu

İtalya’nın Misano kentindeki yarış pisti, ilk resmi yıllık MINI United 2005 toplantısında, 40’tan fazla ülkeden 6 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. MINI meraklıları üç gün boyunca, lifestyle ve motorsporlarından ilham alan ambiyans ve etkinliklere katılmak için oradaydı.

Adriyatik’e kendi araçlarıyla gelen MINI tutkunlarının oluşturduğu toplulukta klasik ve yeni, 1.900’den fazla MINI modeli vardı. 80 kişiden oluşan bir grup İngiliz MINI meraklısı, “İtalyan İşi” filmindeki tekerlek izlerini izleyerek İtalya’ya gerçekleştirdikleri yıllık hacca MINI United’ı da dahil ettiler. Dimitri Kodov, Moskovo’daki evinden (3.660 km) İtalya’ya beş günde gelerek en uzun mesafe kadeden kişi oldu. Ho Hang On da, Hong Kong’tan etkinliğe katılmak için gelmişti, tabii ki uçakla...

700.000’inci MINI teslim edildi

Sembolik bir törenle 700.000’inci yeni nesil MINI de sahibine teslim edildi. MINI United kapsamında düzenlenen “Best of Show” ödül töreninde ise kapıları martı kanadı stili, 177kw (240 bg) motoru olan bir MINI sahibini buldu.

Misona’ya gelen ziyaretçiler, MINI markasından esinlenerek üç gün boyunca eğlenceli vakit geçirdiler. Tasarım atölyeleri, MINI Collection’nın sergilendiği moda şovlarından İngiliz DJ Sonique de dahil olmak üzere dünya çapında ünlü sanatçıların katıldığı partilere kadar birçok etkinliğin bir arada bulunduğu MINI United kapsamında birçok ünlü MINI modeli de sergilendi. Bisazza ve Missoni’den ilham almış olan modeller, XXL limuzin tip MINI, David Bowie ve Michael Caine’nin otomobilleri de bu modellerden bazılarıydı...

John Cooper Works GP Tuning Kit’li MINI Cooper S’in dünya prömiyeri de burada yapıldı. MINI Cooper S’in özellikle bu hafif modeli MINI Challenge’nin ambiyansını yarış pistinden yollara taşıyor. MINI Cooper S ile profesyonel pilotlar eşliğinde gerçekleştirilen “taksi sürüşleri”, sürüş güvenliği eğitimi, helikopter turları, bütün katılımcılar için go-kart yarışı ve “Circuito Santamonica”da MINI’lerle birkaç tur atma imkanı pistte ve pist dışında gerçekleştirilen sayısız etkinliklerden bazıları oldu.

İlk MINI Challenge Dünya Şampiyonu: Belçikalı Maxime Martin

Etkinliğin en ilgi çekici organizasyonu hiç kuşkusuz, MINI Challenge Dünya Finali oldu. Finalde MINI Clubsport serisinden en hızlı 20 pilot, resmi dünya şampiyonluğunu kazanmak için yarıştı. Dört etaplı finalin ilk yarışında pilotlar, pist yarışının ardından John Cooper Works GP Tuning Kit’li MINI Cooper S’le bir slalom testini tamamladılar. Sürüş yeteneklerinin test edildiği 3. etap ise go-kart yarışı ile tamamlandı. Tüm etapları başarıyla tamamlayan Belçikalı Maxime Martin, İsveçli Fredrik Lestrup’ı ve Avusturyalı Johannes Stuck’ı geçerek birinciliği aldı.

Alex Zanardi Özel Misafirler Yarışı’nı kazandı

MINI United’a katılan MINI severlerin organizasyondan aldıkları keyif, 17 ünlü MINI meraklısının, MINI Cooper S ile aynı özellikleri taşıyan araçlarla kafa kafaya mücadele ettiği “Özel Misafir Yarışı”yla zirveye ulaştı. Yarışmaya katılan yıldızlar arasında, eski Formula 1 pilotları Christian Danner (Almanya), Paolo Barilla (Italya) ve Marc Surer (İsviçre), eski Touring Car dünya şampiyonu Roberto Ravaglia (İtalya), Finlandiyali “Ralli Profesörü” Rauno Aaltonen (1967 yılında Monte Carlo Rallisi’ni Mini ile kazanmıştı), İtalyan şarkıcı Max Gazze ve iki defa Champ Car şampiyonu olan Alessandro Zanardi de vardı.

FIA World Touring Car Şampiyonluğu’ndaki lider pilotlardan biri olan İtalyan Alessandro Zanardi, Alman MINI Challenge 2004 şampiyonu Alexander Burgstaller ile çetin bir mücadeleden sonra birinciliği aldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 13:41:01
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 13:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?