20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTOMOBİL

Önce Türkiye'ye gelecek mi?

Ferrari’nin merakla beklenen Grand Tourer (GT) modeli California, 9 Mayıs’ta İstanbul’da Mustafa Koç tarafından verilen tanıtım startının ardından ilk kez yüzünü gösterdi.

Ferrari’nin en küçük modeli olarak da büyük ilgi görmesi beklenen California’nın resmi fotoğrafları interette yayınlandı. Mustafa Koç, Ferrari F430 direksiyonu ile hazırlanan standdaki ’Start-Stop’ düğmesine basarak, www.ferrarigtcountdown.com sitesinin dünya genelinde açılmasını sağlamış; böylece California modeli için hazırlanan tanıtım sitesinin lansmanı Türkiye’de gerçekleştirilmişti.

Dünya lansmanı Eylül ayındaki Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda yapılacak olan Ferrari California’nın öncelikle satışa sunulacağı ülkeler arasında Türkiye’nin de yer alması bekleniyor. FerMAS Genel Müdürü Orhan Ülgür, yeni modelin Paris’te yapılacak ilk dünya tanıtımından sonra Türkiye’ye getireceklerini belirterek, "California’nın Avrupa’da ilk satılan ülkelerden olması için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Ferrari hayranları tarafından büyük ilgi görmesi beklenen California’da 4.3 litrelik 8 silindirli bir motor görev yapıyor. Ferrari geleneğinin aksine 460 beygir gücündeki bu motor otomobil ön kısmında yer alıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlayan spor otomobilde Ferrari’nin yeni geliştirdiği çift debriyajlı 7 ileri otomatik şanzımanı da görev yapıyor. Formula 1 teknolojisinden yararlanan ve karbon-seramik fren disklerine sahip olan California’da açılabilen bir metal tavan (hard top) bulunması bekleniyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 13:21:46
Güncelleme :21 Mayıs 2008 Çarşamba 13:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?