25
Mayıs
2024
Cumartesi
OTOMOBİL

Önemli olan elektronik kayıtlar

Sahte muayene uyarısı

TÜVTURK istasyonlarında muayene bittikten sonra plakaya hologram yapıştırılıp elektronik ortamda muayene kaydı yapılıyor.

TÜVTURK sahte muayene çetesi yakalanınca açıklama yaptı: Önemli olan elektronik kayıtlar. Önümüzdeki günlerde trafikte plaka bazında denetim yapılacak

TUVTURK sahte muayene yapıp hologram basan bir çetenin yakalanması üzerine bir uyarı açıklaması yaptı. Basında fenni araç muayene işlemlerinde kullanılan hologram ve etiketlerin sahtelerini bastıkları iddia edilen kişilerin gözaltına alındığını bildiren haberler yeralmıştı. TÜVTURK Genel Müdürü Naci Başerdem bunun üzerine araç sahiplerinin mağdur olmaması için bir açıklama yaptı.

Elektronik ortamdalar
Araç muayenesi ile ilgili tüm verilerin elektronik ortamda kayıt altında tutulduğunu belirten Başerdem, “Araçların muayeneleri ile ilgili tüm veriler elektronik ortamda saklanıyor. Elektronik ortamda kayıt altında tutulan bu veriler T.C. Ulaştırma Bakanlığı üzerinden T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılıyor” dedi.
Yoğun denetim geliyor
“Hologram ve etiket, görsel denetimi kolaylaştırmak için kullanılır, önemli olan elektronik kayıtlardır” diyen Başerdem şöyle devam etti: “Aldığımız tüm önlemlere karşı sahte muayene ile hologram ve etiket temin edilebiliyor olsa dahi, elektronik ortamdaki kayıtlara müdahale edilmesi mümkün değil.
Önümüzdeki günlerde, trafik denetimleri yoğun olarak plaka bazında elektronik ortamda yapılacak. Bu nedenle denetim esnasında öncelik etiket ve hologramlar da değil elektronik kayıtlarda olacak.”

 

Radikal
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 03:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?