19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Opel'e en cazip teklif

General Motors'un (GM) Opel ile birlikte Avrupa operasyonuna talip şirket sayısı artarken en cazip teklifin Kanada merkezli Magna International Inc.'den geldiği öğrenildi.

Aralarında Fiat, RHJ International ve Beijing Automotive Industry'nin de teklif verdiği Opel ve GM'nin Avrupa Operasyonu için Magna'nın genişleme planının favori olduğunu dile getiren Almanya'nın Hesse Eyaleti Başbakanı Roland Koch, "Adayların yeni pazarlara açılma ve yeni fikirlerle yeni müşteriler kazanma planları karar aşamasında çok büyük öneme sahip" dedi. Alman radyosu Deutschlandfunk'a konuşan Koch, Fiat'ın önerisinin ise hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

İSTİHDAM KURTULMAZ
Koch, Magna'dan gelen teklifini ümit edilene en yakın ve favori olarak değerlendirirken RHJ International grubun teklifini ilginç, Fiat'ın önerisini ise umulandan uzak olarak değerlendirdi. Roland Koch, hiçbir teklifin Opel'deki 25 bin kişilik istihdamın tamamını kurtarmaya yetmeyeceğini kaydetti.

Opel'e Çinliler talip oldu
Çinli Beijing Automotive Industry Şirketi'nin de (BAIC) Opel ile ilgilendiği belirtilirken, şirketin Commerzbank'a mektup yazdığı ve talipler arasında yer almak istediği iddia edildi. BAIC yöneticileri ve Opel konu ile ilgili açıklama yapmazken, Çinli otomotiv endüstrisi analistleri Pekin merkezli ticari araç üreticisinin Opel'i kontrol edecek yeterli altyapı, teknoloji ve tecrübeye sahip olmadığını belirtiyor.
 

Sabah
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 17:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?