22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Otokar'ın Cobra'ları geliyor

Savunma sanayisinin önde gelen üreticilerinden Otokar, 100 adet Cobra Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ihraç edecek.

İhracatın toplam tutarı 39 miyon dolar. Söz konusu siparişin teslimatlarının 2008 yılı son çeyreğinde başlayıp, 2009 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Otokar’ın Türk savunma sanayisinin dünyadaki en önemli temsilcisi olduğunu söyleyen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Otokar Arge ekibi tarafından tasarlanan araçlarımızın uluslararası piyasalarda gösterdiği başarıyı, Türk savunma sanayi için de önemli bir kazanç olarak görüyoruz" dedi.

BAŞARI SİPARİŞ GETİRİYOR: Cobra’nın dünyanın farklı iklim koşullarında ve farklı tehditlere karşı birçok ülkenin silahlı kuvvetlerinde başarı ile kullandığına işaret eden Serdar Görgüç, "Aracımızın bu başarısı bize yeni kullanıcılar ve yeni sözleşmeler getiriyor. Uluslararası rekabetin çok yoğun olduğu bu sektörde Cobra aracımızın giderek artan bu başarısı bizleri gururlandırıyor" diye konuştu.

DEVLERLE YARIŞIYOR: Otokar, özellikle taktik tekerlekli zırhlı araç tasarım ve üretiminde dünyanın önde gelen markalarından biri. özellikle zırhlı araç tasarımı alanındaki gücü, üretim esnekliği ve modern teknolojileri, üretim imkanları ile bugün dünyanın önde gelen zırhlı araç üreticileri ile rekabet ediyor.

Cobra Projesi 1997’de başladı

1997 yılında TÜBİTAK’ın desteği ile Otokar tarafından başlatılan Cobra projesi süresince, önemli teknolojik, mühendislik ve pazarlama yatırımları yapıldı. Tasarım aşamasında yurtiçi ve yurdışında birçok lokasyon, iklim ve coğrafi şartlarda dayanıklılık testleri yapılan Cobra, kısa sürede kendini kanıtladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 11:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?