22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Otomotivde ayın ilk yenileri

Fransız üretici Citroen, yenilemeye başladığı hafif ticari araç ürün yelpazesine Jumpy’yi de ekledi. Tasarımı ve özellikleriyle tamamen yenilenen Jumpy, 33 bin 750 YTL ile 43 bin 600 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.


Berlingo ve Jumper arasında konumlandırılan yeni Jumpy, değişen tasarımıyla daha “yakışıklı” bir görünüm kazanmanın yanı sıra artırılan konfor ve güvenlik donanımlarıyla da dikkat çekiyor.
Farklı kullanımlara yönelik “Panelvan” ve “Combi” tipleri bulunan Jumpy’nin ihtiyaçlara göre tercih edilebilecek “kısa” ve “uzun” şasili alternatifleri de mevcut.

 
Kısa şasili (L1H1) Panelvan’ın taşıma kapasitesi 1000 kg, kargo hacmi de 5 metreküp. Uzun şasi (L2H1) Panelvan ise 1200 kg yük taşıyabilirken, kargo hacmi 56 metreküpü buluyor. Bu versiyonun kısa şasi seçeneğinde 1.6 lt (92 HP) ve 2.0 lt (122 HP) dizel motor seçenekleri bulunuyor. Uzun şasideyse sadece 2.0 lt motor mevcut. 1.6 lt motor 5 ileri, 2.0 lt motorsa 6 ileri vites kutusuyla donatılmış.
Panelvan gibi “kısa” ve “uzun” şasili tipleri bulunan beş kişilik Combi ise sadece 2.0 lt dizel motorla alınabiliyor.

Standartları zengin
Hem Panelvan hem de Combi seçeneğinde ABS, Acil Fren Destek Sistemi ve sürücü hava yastığı bulunuyor.
Direksiyondan kumandalı radyo-CD çalar, üç fonksiyonlu uzaktan kumandalı merkezi kilit, arka cam sileceği, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, elektrikli-ısıtmalı yan aynalar standart. Combi’deyse ek olarak klima, elektrikli katlanabilir yan aynalar, ön sis farları, yukarı açılan arka yük kapısı, isofix çocuk koltuğu bağlantıları, soğutmalı torpido mevcut.



'Yüzde 30’luk daralma olacak’

Citroen Genel Müdürü Bora Koçak, siyasi ortamdaki belirsizlikler ve genel seçimlerin de etkisiyle otomotiv pazarında geçen yıla oranla yüzde 30’luk bir daralma olacağını söyledi.
Yılın son çeyreğine kadar süreceğini tahmin ettikleri düşük satış trendinin, son üç ayda yerini daha olumlu bir havaya bırakacağını belirten Koçak, 2007’de toplam pazarın yaklaşık 550 bin adetlik satışla kapanacağını kaydetti. Ticari araç pazarının binek otomobile göre az daraldığına da dikkat çeken Koçak, bunun ticari araçların yüksek potansiyelinden kaynaklandığını belirtti.
Ticari araç ürün gamlarında kısa sürede önemli değişikliklere gittiklerini belirten Bora Koçak, “Ticari araç pazarına daha iyi odaklanabilmek ve faaliyetlerimizi geliştirebilmek amacıyla, bünyemizde bir 'Ticari Araç İş Geliştirme Bölümü’ oluşturduk” dedi. Koçak, ticari araç pazar paylarını 2008 sonunda yüzde 3’e yükselteceklerini söyledi.



Ve Opel de araziye geri döndü...

Opel’in Türkiye’de “yükselen sınıf” olarak kabul edilen SUV kategorisine kattığı yeni Antara, satışa sunuldu. Bir süredir model yelpazesinde 4x4 aracı bulunmayan Opel, Antara ile arazi hayatına geri dönüşünü de müjdelemiş oldu.
Opel’in marka kimliğine uygun şekilde tasarlanan araç, güçlü ve sportif bir duruş sergiliyor. Bunu da, özellikle artırılmış yerden yüksekliği, şişkin çamurlukları, çıkıntılı ön sis farları, ön ve arkada bulunan alt koruma plakalarıyla sağlıyor.

Pratik yaşam kabini
İç mekan ise, konfor düzeyi yüksek koltuklar ve yine sportif ağırlıklı, metal görünümlü kontrol paneliyle dikkat çekiyor. Yani kullanıcısına asfaltta sedan otomobil hissi vermek için geliştirilmiş. Antara geniş iç hacmin yanı sıra sayısız eşya bölmeleri, pratik özellikleriyle aile hayatına da uyum sağlayabilecek bir araç.
Arkada yükleme tabanının arkasında bir saklama kutusu bulunurken, isteğe bağlı sunulan FlexOrganizer sistemi bagajın pratik bir biçimde farklı şekillerde kullanılabilmesini sağlıyor.
Sadece “Cosmo” donanım paketiyle, 2.0 lt (150 HP) dizel ve 3.2 V6 (227 HP) benzinli motorlarla satışa sunulan Antara, konfor ve güvenlik unsurları açısından neredeyse eksiksiz bir listeye sahip. Aracın elektronik 4x4 sistemi, normal sürüş koşullarında ön tekerleklere aktardığı gücü, gerektiğinde 4 tekerleğe paylaştırıyor.
Antara’nın dizeli 100 bin 519 YTL, benzinlisi ise 126 bin 781 YTL etikete sahip.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 07:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?