22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Otomotivde rekabet daha da artacak

Yeni yılla birlikte yürürlüğe giren grup muafiyeti otomotivde satış ve servis hizmetlerinde rekabeti arttıracak.

Otomotiv sektöründe etkin rekabeti sağlayacak grup muafiyeti tebliği için sektöre tanınan bir yıllık geçiş süreci bugünden itibaren sona ererek, tebliğ uygulamaya girdi. 

Tebliğ sektörde marka içi ve markalar arası rekabetin sağlanması amaçlanıyor. Otomotiv sektöründe köklü değişikliklere vesile olacak uygulama, öncelikle çok markalılık hususunu getiriyor. 

Buna göre, bir yetkili satıcı, yetkilisi olduğu markanın dışında başka bir markanın da yetkilisi olabilecek. Yetkili satıcı yetkisinin olduğu yer dışında başka yerlerde de satış ve teslimat yerleri açabilecek. Bu da piyasada rekabeti daha etkin hale getirecek.

Öte yandan tebliğ ile satış ve servisin birlikte olma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Satış ile servis istenirse birlikte olabilecek, istenirse de ayrı faaliyette bulunabilecek. Böylece rekabetin daha yoğun şekilde bakım ve serviste de yaşanması mümkün olacak.

YEDEK PARÇA SANAYİ GELİŞECEK

Eş değer yedek parçaların orijinal parçanın yanında garanti kapsamında kullanılmasına imkan veren uygulama, yedek parça sanayinin de gelişmesine imkan sağlayacak.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak, tebliğ ile yaşanacak etkin rekabetten ve verimli çalışmadan her kesimin ama en çok da tüketicinin karlı çıkacağını söyledi. 

A.A.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 11:23:37
Güncelleme :2 Ocak 2007 Salı 11:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?