20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTOMOBİL

OYDER kársızlığı tartışacak

Uzun süredir otomotiv sektörünün gündeminde yer alan ’Kársızlık’ konusu, Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği (OYDER) tarafından mercek altına alınıyor.

OYDER Yönetim Kurulu, otomotiv ticaretinin geleceğini tartışıp, bu konunun içinde yer alan isimlerle irtibat halinde olarak geniş bir platform oluşturmak üzere ilki 8 Mayıs 2008 Perşembe Günü İstanbul Maslak TİM Kongre ve Show Merkezi’nde düzenlenecek olan bir paneller zinciri organize etme kararı aldı.

Vdf otomobil finansmanı, Aksigorta ve Mobil sponsorluğunda gerçekleştirilecek ’Otomotiv ticaretin geleceği-1" konulu panelle ilgili olarak OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Taşar, yetkili satıcılığın kárlılığını, tek boyutlu ve basit anlamda kár marjı transferiyle sınırlandırılmadan, tüm ayrıntılarıyla incelenmesi gereken bir konu olarak gördüklerini söylüyor.

Taşar bu konuda şu yorumu yapıyor: "Bu noktadan hareketle her markanın kendi distribütör firması ile bayi konseyleri arasında çok yönlü bir diyalog gerektiren bu konuların genel ortak paydasında OYDER’in bir görev üstlenmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.

Yetkili Satıcılık Mesleğinde karlılığa ulaşmak için, markaların bayi politikaları, marka, ürün ve kalite standartları, pazarlama, satış politika ve teknikleri, servis ve satış sonrası etkinliği, yedek parça faaliyeti, müşteri yönetimi, ikinci el faaliyeti, sigorta ve finansman satışı gibi diğer faaliyetler, değişen rekabet ve vergi mevzuatına hakimiyet gibi konularda gelişim sağlamak bir zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır.

Bu gelişimi sağlamak için sektörün tüm taraflarını bir araya getirerek bir uyum sağlamayı amaçlıyor, bu panel ile de sektörde çok sesli bir platform oluşturabileceğimize inanıyoruz."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?