16
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

'Porsche Cayman S' kimin olacak?

Alman spor otomobil ve lüks arazi aracı üreticisi Porsche'nin spor otomobili Cayman S'nin sınırlı sayıda üretilecek "Porsche Design Edition 1"versiyonu, Kasım ayında Almanya'da yapılacak uluslararası tanıtımın ardından Aralık ayında Türkiye'de de satışa sunulacak.


Doğuş Otomotiv'den yapılan açıklamaya göre, global anlamda 777 adetle sınırlı olacak Cayman S'nin 'Porsche Design Edition 1' versiyonu ülkemizde Doğuş Otomotiv-Porsche tarafından sadece 1 adetle sınırlı olacak biçimde ithal edilecek. 35 yıl önce Ferdinand Alexander Porsche tarafından kurulan endüstriyel tasarım, lüks öğeler ve tüketim malları konusunda uluslararası alanda hızla üst düzey bir isim haline gelen Porsche Design imzasını taşıyan özel Cayman S versiyonu, sadece siyah gövde rengiyle bantlardan inecek.

Standart Porsche Cayman S versiyonunun 295 HP'lik motorunu taşıyan Cayman S Porsche Design Edition 1, daha fazla işlevsellik ve estetik özellikleriyle ön plana çıkıyor.


Porsche Design'ın geliştirdiği hem lüks hem sportif görünüme sahip Cayman S'nin iç mekânında siyah deri ve alkantara döşeme kombinasyonuna yer veriliyor. Orta konsol, Porsche Design imzalı kronometreli gösterge paneliyle dikkat çekerken, üç kollu sportif direksiyon simidi, vites kolu, el freni kolu ve tavan kaplamasında yine siyah alkantara malzeme tercih edilmesi ön plana çıkıyor. Koltukların kafalıklarına kabartma şeklinde işlenmiş olan Porsche logosu, iç mekândaki sportif kalite hissini arttırıyor.


Cayman S modelinde opsiyonel olarak sunulan Porsche Active Suspension Management (PASM) sistemi "Porsche Design Edition 1" serisinde standart olarak yer alıyor. Bu sistem sayesinde amortisörlerin sertliği yol ve sürüş koşullarına bağlı olarak ayarlanabiliyor. Cayman S "Porsche Design Edition 1" sürücüsü, orta konsolda yer alan buton vasıtasıyla "Normal" ve "Sport" olmak üzere iki farklı sürüş programından birini tercih edebiliyor.
Cayman S "Porsche Design Edition 1"in standart donanımında ayrıca hiçbir sınırlı üretim otomobilde olmayan Flat Six marka kronometreli saat, bir adet cep çakısı, bir çift güneş gözlüğü, bir adet dolma kalem ve bir adet anahtarlığı içeren şık bir çanta bulunuyor. Tüm bu aksesuarların yer aldığı siyah renkte çanta, sadece 777 adet üretilen Cayman S "Porsche Design Edition 1" koleksiyon serisine sahip olacak müşterilere hediye ediliyor. "Porsche Design Edition 1" serisinde yer alan her Porsche Cayman S ise
torpido kapağında yer alan özel seri numarasıyla birbirinden ayrılabilecek.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 19:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?