22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Renault, Lada’’ya ortak oluyor

Fransız otomotiv üreticisi Renault, Rusya’nın en büyük otomotiv grubu olan ve Lada markasının sahibi Avtovaz’un yüzde 25’lik hissesini alma yönünde anlaşmaya vardı.

Renault CEO’su Carlos Ghosn, patlama yapan Rusya pazarının bu yıl yüzde 20, orta vadede ise önemli oranda büyüyeceğini belirtti. Avtovaz’ın sermaye yapısının gelecek yıldan itibaren yeniden düzenlenecek. Bu düzenlemeyle, Renault ve Avtovaz’ın şu anki ana hissedarı Russian Technologies’le beraber firmada yüzde 50’lik hisseye sahip olması bekleniyor. Anlaşma 25 Şubat’ta sonuçlanacağı için finansal ayrıntıları açıklanmadı. Russian Technologies, ülkede devletin sahip olduğu ihracat grubu Rosobononexport tarafından kontrol ediliyor. Renault, Avtovaz’un kendileriyle işbirliğinin firmayı küresel otomotiv oyuncusuna dönüştüreceğini söyledi. Firmanın Togliatti’deki fabrikasının da üretimi 1.5 milyon araca çıkacak. Ghosn, fabrikanın yıllık 1.5 milyon araç üretme kapasitesinin Lada markasını büyütmek için kullanılmayacağını, aynı zamanda Renault ve Nissan otomobilleri üretmek için kullanılacağını kaydetti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 11:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet dilek IP: 88.234.6.xxx Tarih : 19.12.2007 20:56:39

bnce ortak olmasın çünkü lada tutulmayan araba renault kariyerini düşürür ortak olursa bizimde iki tane ranault arabamız var ve çok memnunuz meganeil kangoo