25
Mayıs
2024
Cumartesi
OTOMOBİL

Renault'un gözü Bursa'da

Renault gözünü Bursa’ya çevirdi

Fransız Renault, 2011 yılında yollara çıkacak elektrikli otomobil için düğmeye bastı.

Renault Başkan Yardımcısı Nakamura, otomotivde geleceğin elektrikli ve hibrid araçlarda olduğunu belirterek, “Konsept Fluence’ın seri üretimi kısa süre içinde başlayacak. Elektrikli modelimizi Türkiye’de üretebiliriz” dedi

 

ELEKTRİKLİ araç üretmek için fabrika arayan Renault, en kaliteli tesis unvanına sahip Bursa’yla ilgileniyor. Dünyanın en eski ve en büyük otomotiv yayınlarından olan Wardsauto’da yer alan habere göre, Renault Başkan Yardımcısı Katsumi Nakamura, önümüzdeki dönemde pazara sunacakları elektrikli araç modelini Türkiye’de üretebileceklerini açıkladı. Nakamura, “Elektrikli araç planımız 2010-2011 yılı arasında planlandığı şekilde gerçekleşecek” dedi. Nakamura, şunları kaydetti: “Renault’un ilk kez 2004 yılında başladığı ve 2007 Frankfurt fuarında tanıttığı konsept Fluence’ın seri üretimi için geri sayım başladı. Sıfır emisyonlu bu aracı Türkiye’de üretebiliriz. Geleceğin teknolojisi olan elektrikli araçlar yeni döneme damgasını vuracak. Gelecek elektrikli araçlarda olacak ve yeni modelimiz 2011 yılında satışa sunulacak.”

PRİZE TAK 6 SAATTE ŞARJ OLSUN

Renault’nun üzerinde çalıştığı elektrikli araçlar lityum-iyon pil sayesinde 160 kilometrelik yol katedebiliyor. Araç priz yardımıyla şarj oluyor. Bu priz iki farklı şarj tipine olanak veriyor: Ev tipi 10A veya 16A 220V priz ile klasik şarj, aracın pilinin 6 saat ile 8 saat arasında dolmasını sağlıyor. Trifaze 32A 400V priz ile hızlı şarj biçimi ise aracın aküsünün yaklaşık 30 dakikada yüzde 80 oranında şarj edilmesini sağlıyor.

11 yılda 13 milyar dolarlık ihracat

1969 yılında kurulan ve iki yıl sonrasında faaliyete geçen Oyak-Renault, Renault’nun Batı Avrupa dışındaki en büyük iştiraki. Kaporta-montaj ve mekanik-şasi fabrikaları ile bir uluslararası lojistik merkezinden oluşan Oyak Renault, Renault Grubu’nun dünyadaki 38 üretim merkezinden biri olma özelliğini taşıyor. Oyak Renault’nun Bursa fabrikası yıllardır Renault dünyasının en kaliteli fabrikası olarak nitelendiriliyor.

Fabrikada Megane Sedan, yeni Symbol, Clio’nun 3 ve 5 kapılı hatchback ve Grand Tour versiyonları üretiliyor. Bugüne kadar 3 milyondan fazla araç üreten Oyak Renault, 5 kıtada 100 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Şirket son 11 yılda 13 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.



 

Vatan
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 20:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet ün IP: 92.45.146.xxx Tarih : 15.06.2009 09:25:18

 aslında türkiye kendi arabasını neden yapmıyor ben bunu anlamıyorum acaba koc sabancı azkaanacak diyemi birde kendi arabasını yapsın kerın hepsini türkiye kazansın