23
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

SX-4 gün sayıyor

Suzuki, Fiat iş birliğinin ilk ürünü olan SX-4 modelinin 1.9 litrelik dizel motorlu versiyonunu, B segmentinde bir ilk olarak 4x4 ve 6 ileri vites seçeneğiyle 2006 Mart ayından itibaren pazara sunmaya hazırlanıyor.

Suzuki ve Fiat Grubu'nun B sınıfında ortak olarak araç geliştirme ve üretimi konusunda 2003 yılında yapmış oldukları anlaşmada üretim aşamasına geçildi. 2003 yılında Suzuki ve Fiat'ın ortak üretim protokolü imzaladıkları binek araç, 2006 Mart ayından itibaren spor ve 4x4 modelleri ile Avrupa'da satışa sunulacak.

Suzuki'nin SX-4 adıyla pazara sunacağı araç, Fiat tarafından Sedici olarak tüketiciyle buluşturulacak. Suzuki'nin benzersiz 4x4 teknolojisiyle üretilen SX-4'ün tasarımında ünlü İtalyan tasarımcı Giugiaro'nun imzası bulunuyor. SX-4, kalite ve teknoloji bakımından Suzuki standartlarıyla üretilecek. Suzuki ve Fiat bu yeni aracın üretiminde ortak, pazarlama stratejilerinde birbirleniden bağımsız olarak hareket edecek.

Suzuki ve Fiat iş birliğinin ilk ürünü Cenevre Uluslararası Otomobil Fuar'ında gün yüzüne çıkacak. Fuardan sonra Suzuki tarafından Avrupa'da SX-4 adıyla satışa sunulacak olan yeni aracın 2006 yılında 40 bin adetlik satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Suzuki SX-4'ün felsefesi ise araç isminde gizli: Sportif sürüş (Sport), hertür doğa ve yol koşuluna uygunluk (X-over) ve 4 mevsim bir 4X4 (4). Suzuki SX-4'ün sürüş rahatlığı, geniş bagaj hacmi, ferah iç mekan ve yumuşak hatlı tasarımı ile her yaştan ve kesimden tüketicinin ve özellikle de büyüyen ailelerin tercih ettiği bir model olması hedefleniyor.

Fiat tarafından özel olarak geliştirilen dizel motor teknolojisine sahip Suzuki SX-4, 3 ayrı motor seçeneğiyle tüketicilerin beğenisine sunulacak. Suzuki SX-4, pazara sunulacak 1.5L, 1.6L benzinli ve 1.9L dizel versiyonları ile kullanıcıların, konfor, stil ve düşük kullanım gideri ihtiyaçlarına cevap veriyor. 1.6L motorlu Suzuki SX-4, 100 kilometrede ortalama olarak 7 litre yakıt tüketiyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 14:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?