22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

TEMSA Brüksel'de yerini aldı

Temsa A.Ş, Avrupa'nın en büyük otobüs fuarı olarak nitelendirilen Busworld Kortrijk'te, dünyanın yüzden fazla ülkesinden gelen yaklaşık 25 bin ziyaretçiye, Avrupa pazarına yönelik geliştirdiği şehir içi ve şehirler arası taşımacılığa yönelik otobüslerini sergiliyor.


19-24 Ekim tarihleri arasında 18'incisi düzenlenen Busworld Kortrijk Fuarında özel dekore edilmiş 1560 metrekarelik standı ile yerini alan Temsa, Diamond, Opalin, Tourmalin Intercity, Tourmalin, Safari RD, Safari HD ve Metropol Intercity olmak üzere 7 aracını ziyaretçi ve sektör temsilcilerine sunuyor.
Fuara 4. kez katılan Temsa, araçlarını başta Avrupa olmak üzere dünyanın 40'tan fazla ülkesine ihraç ediyor.
Fuarda, Türkiye'den gelen gazetecilerle sohbet eden Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa'nın ürettikleriyle ve 6 yılda Avrupa'da geldiği yer açısından, markanın konumunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Sabancı, şunları kaydetti: ''Temsa, otomotiv sektöründeki amiral gemimiz. Biliyorsunuz, Toyota ortaklığımız var. Ancak distribütörüz orada. Önemli bir marka, önemli bir ortaklık... Temsa'da ise gördüğünüz gibi kalıcı ve sürdürülebilir karlılık açısından kendi tasarımlarımızı yaptık. Birikimimizi oluşturduk. 100 tane genç mühendis, kendi markamız, kendi tasarımımız ile şu anda bölgesel bir oyuncuyuz. Hedefimiz, global bir oyuncu olmak. Bu yapısıyla bu grubumuz, bizim geleceğimiz için çok önem verdiğimiz 5 iş kolundan biri. Temsa'nın ayrıcalıklı bir yeri ve konumu var.''
Temsa'da yabancı ortaklığın gündemde olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de Sabancı, ''Şu anda defterimizde yok ama kapıyı kapayamayız. Ben size şu anda ne (evet yarın ortaklık düşünüyoruz) diyebilirim, ne de (hayır hiç düşünmeyeceğiz) diyebilirim. Bizim kendi planlarımız var. Böyle bir şey şu andaki planda görünmüyor. Ama olmaz diye bir şey yok'' dedi.

Temsa'nın 2006 ihracatı 160 milyon dolar
2006 yılı toplam cirosu 660 milyon dolar olarak gerçekleşen Temsa'nın 2006 ihracatı da 160 milyon dolar oldu. 2007 yılı öngörülen cirosu 800 milyon dolar olan firmanın, aynı yıl için öngörülen ihracatı ise 185 milyon dolar. İhracatının yüzde 85'ini Avrupa'ya gerçekleştiren firmanın Adana'daki otobüs ve midibüs üretiminin yüzde 75'i ihraç ediliyor. 32 ülkede 38 bayi ve distribütör ile çalışan firmanın Mısır'da bir üretim tesisi, İstanbul'da bir araştırma-geliştirme şirketi, Belçika'da bir pazarlama ve satış şirketi, Avusturya ve Almanya'da da birer pazarlama şirketi dışında, aralarında Fransa, Macaristan, Romanya, İspanya, İtalya, Ürdün ve Dubai'nin de bulunduğu 11 ülkede temsilciliği bulunuyor..

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 12:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?