29
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Türkiye'de üretmeye hazırlanıyor

Çin’in otomotiv devi Chery, Kimo, Tiggo ve Alia otomobillerini Mermerler Grubu ile birlikte Türkiye’de üretmeye hazırlanıyor.

Chrey otomobillerinin 64 ülkede satıldığını ve otomotivde en hızlı büyüyen firma olduklarını belirten Chery Grubu’nun Başkan Yardımcısı Zhou Biren , Türkiye’ye ’en önemli ülke’ konumunda baktıklarını belirtti. Biren, şöyle konuştu: "Türkiye’de başarılı olmak, bizim için Avrupa’da da başarılı olmanın bir göstergesi. Çünkü Türk müşterisinin tercihleri, AB ile birebir. Bu nedenle, Türkiye bizim açımızdan, AB pazarından önceki ilk durak. Chery, Türkiye’de başarılı olursa, Avrupa’ya geçmemiz de çok kolay olur. Amacımız Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmek. Şu an Türkiye’ye sadece ihracat yapıyoruz. Şimdi herkes bana (yatırım ne zaman) diye soruyor. Türkiye’de Başbakanla da bir görüşmemiz oldu. Bizim diğer ülkelerdeki yatırımlarımız montaj üzerine. Ama biz, Türkiye’de Çin’deki fabrikamızın benzerini yapmak istiyoruz. Fabrikamızı çok kısa sürede kurup, içine de Çin lokantası yapacağız. Sizler Çin yemeklerini, biz de Türk yemeklerini yiyeceğiz, bu arada da arabalarımızı satacağız. Türkiye’de büyük bir yatırım düşünüyoruz ve Chery olarak, Renaut ve Fiat’tan daha yerli bir marka olmayı istiyoruz."

BEBEK BEKLİYORUZ: Yerli ortakları durumundaki Mermerler Otomotivin Türkiye’deki fabrika için fizibilite çalışması yaptığını kaydeden Zhou Biren, yatırım hacminin bu çalışma sonrasında belirleneceğini ifade etti. Biren, "Biz, Mermerler ile çoktan evlendik. Bu arada, ortak yatırım yaparak, bir de bebek sahibi olacağız" dedi. Chrey’nin Mermerler Otomotiv Başkan Yardımcısı Murat Mermer de yaptığı konuşmasında, Türkiye’de Chery marka otomobillerden bu yıl 10 bin adet satış hedefleri olduğunu söyledi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?