20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTOMOBİL

Türkiye’yi Avrupa üssü yapacak

Dünyanın en büyük üçüncü traktör üreticisi ve Hindistan’ın lider ticari araç üreticisi olan Mahindra’nın Otomotiv Grubu Başkanı Dr. Pawan Goenka, “İlçe Grubu’yla birlikte Türkiye’de araçlarımızı satmaya başladık. Çok farklı ve büyüyen bir pazar olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte yaklaşık 40 tedarikçimizle birlikte yıllık toplantımızı İstanbul’da yapıyoruz. Şayet incelemelerimiz olumlu sonuçlanırsa, Türkiye’de üretim yaparak Avrupa’da büyümek istiyoruz” dedi.

Hindistan Başkonsolosu ve Hint basın mensuplarının da katıldığı bir toplantıyla Türkiye’de resmen faaliyete başladıklarını belirten Goenka, Türkiye’nin çok ilginç bir pazar olduğunu belirterek, “Ürettiğiniz araçların yarısını ihraç ediyorsunuz, kullandığınızın ise yarısını ithal ediyorsunuz. Başka hiçbir ülkede bu durum yok” diye konuştu.
Dr. Goenka, Türkiye’de tüketicilerin pazara yeni giren yabancı markaları dışlamadığını ve hemen benimseyip satın alabildiklerini kaydederek, “Bu bizim için büyük bir avantaj. Biz markamızın ismini sağlamlaştırmak istiyoruz” dedi.
Başka heyetler de geldi 

Mahindra’nın otomotiv üretiminde şu anda 5’i Hindistan’da olmak üzere 7 fabrikası olduğunu belirten Goenka “Fabrikalardan biri Mısır, diğeri Brezilya’da. Traktör hariç toplam 250 bin adedin üzerinde bir üretimimiz var. Bu açıdan Türkiye bizim için çok önemli. Türkiye’de üretim yapmak istiyoruz, ama henüz kesin bir karar alınmadı” dedi. 

Türkiye’nin Avrupa’ya açılmada önemli bir kapı olacağını, bunda Gümrük Birliği avantajının da önem taşıdığını belirten Dr. Goenka, İspanya, İtalya ve Fransa’da sattığımız Mahindra marka araçların AB normlarını bilen Türkiye’de üretilmesini istediklerini kaydetti. Goenka, üretim olması halinde şu an Türkiye’de satışa sunduğumuz GOA 4x4 ve Pik Up kamyonet modellerini üretebileceklerini söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 09:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?