22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Üstsüz A3 için yazı bekleyin

Son yıllarda gençler tarafından en çok ilgi gören otomobillerden biri olan Audi A3, uzun zamandır merakla beklenen Cabrio versiyonunu sonunda gün ışığına çıkardı.

Mevcut A3 model seçeneklerine göre daha farklı tasarım unsurlarıyla ön plana çıkan A3 Cabrio’nun en önemli özelliği gelecek nesil A3’ün çizgilerini büyük ölçüde taşıyor olması. Aracın genel olarak tasarımına baktığımızda, Audi modellerinin ortak yüz simgesi olan geniş tek çerçeveli ızgara, yeni A3 Cabrio’da da yer alırken, yeni tip ön far tasarımı ise kendini belli ediyor. İsteğe bağlı xenon plus far sistemiyle birlikte temin edilebilen ışık şeridi şeklindeki ve beyaz ışık yayan yedi adet diyottan oluşan LED’li gündüz farı tasarımı, markanın artık karakteristik olarak tanımlanan tasarım öğeleri arasında yer alıyor. Aracın stop grubunun düz ve geniş lensli yeni tasarımı dikkat çeken bir başka tasarım ayrıntısını temsil ediyor. A3 Cabrio’nun en can alıcı kısmı ise tamamen elektronik olarak kapatıp açılabilen kumaş tavan mekanizması. Tavan rengi olarak siyah, kırmızı ve mavi arasında seçim yapılabilecek. Z şeklinde katlanarak bagaj alanında minimum yer kaplayan Audi A3 Cabrio’nun tavanı, geniş ve ısıtmalı arka camıyla da olası arka görüş sorunlarını ortadan kaldırıyor. Saatte 30 km’ye kadar hızlarda açılıp kapatılabilen tavan, şehir trafiğinde de kullanışlılık açısından büyük avantajlar getiriyor. Kabin içinde yer alan tek bir düğme aracılığıyla kontrol edilebilen tavan sistemi, 9 saniyede açılıp kapanma özelliğiyle de çabukluğunu gözler önüne seriyor. Kumaş tavan hem açıkken hem kapalıyken 260 litrelik sabit bagaj hacmi sunabilen aracın koltuklarının katlanmasıyla yükleme hacmi 674 litreye kadar yükseliyor.

2 BENZİNLİ 2 DİZEL MOTOR

A3 Cabrio’da ikisi benzinli ikisi dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneği görev yapacak. Benzinli motorların ilkini oluşturan 1.8 litrelik TFSI motor, 160 beygir güç ve 250 Nm tork üretiyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan bu motor 0-100 km/s hızlanmasını 8.3 saniyede tamamlarken, 218 km/s’lik son hıza erişebiliyor. Manuel şanzımanla kombinasyonda 100 km’de 7.3 litrelik ortalama yakıt tüketim değeri sunuyor. Ayrıca 1.8 litrelik versiyonda S-Tronic otomatik şanzıman seçeneği tercih edilebiliyor. En güçlü benzinli motor seçeneğini oluşturan 2.0 litrelik TFSI motor ise ürettiği 200 beygir güç ve 280 Nm’lik tork değerleriyle ön plana çıkıyor. 231 km/s’lik maksimum hıza sahip S tronic şanzımanlı Audi A3 Cabrio 2.0 TFSI ise 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlarken, 100 km’de ortalama 7.6 litrelik yakıta ihtiyaç duyuyor. Dizel motor seçenekleri ise 1.9 litre 105 beygir ve 2.0 litre 140 beygirlik turbo dizel güç ünetilerinden oluşuyor. Hem S-tronic hem de 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilecek 2.0 litrelik dizel motor 100 km’de 5.3 litre yakıt tüketiyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 21:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?