22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Vosvos Şenliği yeniden

Ordu'da ilk olarak 1995 yılında başlayan ve 9 yıl boyunca gerçekleştirilen Vosvos Şenliği, iki yıl aradan sonra önümüzdeki yıl tekrar düzenlenecek.

Volkswagen'in bütün dünyada hala büyük sempati toplayan efsanevi Bettle modeline gönül verenler, Karadeniz'in yeşil yaylalarında yeniden buluşacak. 2004 yılına kadar 9 kez gerçekleştirilen ancak son 3 yıldır sponsorsuzluk sebebiyle yapılamayan Vosvos Şenliği, Ordu Doğa Aktiviteleri Derneği'nin girişimleriyle yeniden yapılacak. Halktan gelen istek üzerine şenliği tekrar başlatma kararı alan Doğa Aktiviteleri Derneği, 5-12 Temmuz 2008 tarihleri arasında Karadeniz yaylalarında 300 kilometrelik parkur boyunca tur atarak 'trophy' yapacak.

Doğa Aktiviteleri Derneği Başkanı Enis Ayar, 1995 yılında 'dostluk ve barış' adına başlattıkları Vosvos Şenliği'ni yoğun istek üzerine tekrar başlatma kararı aldıklarını belirtti. Daha önce 9 kez düzenlenen şenlikte Bettle tipi 'kaplumbağalarla' Ordu'nun her yerini dağ, dere, tepe demeden gezdiklerini belirten Ayar, "Biraz ara vermiştik. Kolları yeniden sıvadık ve hazırlanıyoruz. Vosvosseverler 5-12 Temmuz 2008 tarihini lütfen ajandalarına not etsinler. Temmuz'da Vosvoslarımızla Ordu'dayız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 13:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?