30
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

VW, Eylül çıkartması yapacak


Geçtiğimiz günlerde Volkswagen Türkiye Binek Genel Müdürü Vedat Uygun’la biraraya geldik. Söz ilk 5 ay satışlarına geldiğinde Uygun, "Avrupa’dan araç almakta zorlanıyoruz.
 
Özellikle Türkiye’de de çok tutan TSI motorlu araç neredeyse hiç yok. Bu durum ilk 5 ayı pazarın altında büyümeyle kapatmamızı sağladı" dedi.

(TSI motor, VW’nin dünyada ödül alan 1.4 litrelik hacimden 140 ve 170 beygir güç üreten çift beslemeli direkt enjeksiyonlu motoru)


Gerçekten de Avrupa’da ilk 5 aylık satışları incelediğimde Alman Volkswagen’in açık ara lider olduğunu gördüm. İlk 5 ayda VW, 690 bin araç satarken takipçisi Ford, 571 bin araç satmış. Bir başka değişle, Avrupa’da bu yılın ilk 5 ayında neredeyse tüm markaların satışları geçtiğimiz yıla göre düşerken Volkswagen satışlarını artıran ender markalardan biri olmuş. Bu da sonuçta VW’nin Türkiye’de performansını etkilemiş. Uygun’a ’Peki ne yapacaksınız?’ diye sorduğumda cevabı: "Biz açıkçası Eylül’ü bekliyoruz. Eylül’de 3 yepyeni modelin dışında istediğimiz sayıda araç alabileceğiz" oldu.


Uygun, 2009 model yılı olarak Eylül’de hem küçük SUV modeli Tiguan’ı, hem yeni spor modeli Scirocco’yu hem de büyük beğeni toplayan Passat CC’yi Türkiye’de piyasaya sunacak. Bunlara yıl sonunda yeni Polo’nun da ekleneceğini söylersem VW’nin Türkiye’de büyük bir sıçrama yapacağının da sinyalini vermiş olurum. 

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 17:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?