29
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

VW'den Türkiye'ye özel donanım

Türkiye’de satılan hafif ticari araçlarda konfora yönelik taleplerde ve donanımlı yeni modellerin satışlarında artış başlayınca, Volkswagen de Türkiye’ye özel daha fazla donanıma sahip bir Caddy geliştirdi.

Caddy’nin beş kişilik “Kombi” seçeneğine oranla 2 bin 990 YTL’lik donanım fiyat farkı bulunan yeni Caddy Life, 1.9 lt TDI (105 HP) motorla ve 41 bin 470 YTL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.


Doğuş Otomotiv - Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Kerem Güven, Türkiye’de hafif ticari araç müşterilerinin yüksek donanım taleplerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çekerken, bu eğilime cevap verebilmek amacıyla Almanya ile ortak çalışma yaptıklarını kaydetti. Bunun ilk örneğinin, aynı zamanda Doğuş Otomotiv’in tüm satışları içinde en çok satan modeli olan Caddy’de gerçekleştiğinin altını çizen Güven, “Caddy müşterilerinin bir çoğu, özellikle Kombi modelini satın alarak üzerine bir takım donanımlar ekleterek daha konforlu hale getirmeye çalışıyorlardı. Biz de onların taleplerine uygun bir versiyon yarattık” dedi. Güven, benzeri bir uygulamanın diğer modellerde de olabileceğinin sinyalini verdi.

“Payımızı koruyacağız”
Daha önce Avrupa’da “Life” versiyonunun üretildiğini, ancak yüksek fiyatı nedeniyle Türkiye’ye ithal edilmediğini hatırlatan Güven, “Almanya’da çok daha yüksek donanımlı ve lüks sayılabilecek bir versiyon piyasaya sunuldu. Biz de Life’ın donanımlarını Türkiye’ye göre ayarlayarak ürettirdik” diye konuştu.
Pazarda yüzde 11’lik bir paya sahip olduklarını belirten Güven, Life ile birlikte hem müşterilerine daha donanımlı bir araç sunacaklarını hem de mevcut pazar paylarını korumaya çalışacaklarını kaydetti. Güven, yıl sonuna kadar 700-1000 adet arasında Life satmayı planladıklarını, toplam Caddy satışlarının da 14 bin civarında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Standartları yüksek
Gövde rengi tampon, kapı kolları ve aynalarının yanı sıra alaşım jantları haricinde dıştan Caddy ailesinden farklı bir tasarıma sahip olmayan Life, buna karşılık pek çok ilave konfor ve güvenlik ekipmanıyla donatılmış.
Life’ın standart donanım paketi içinde ön panelde renkli havalandırma çerçeveleri, panel üzerinde kapaklı eşya gözü, krom kaplama iç kapı kolları, ön kapı içlerinde çift renkli özel kaplama, sürücü ve yolcu koltuğu arasında kapaklı kol dayama yeri var. Caddy Life’ın koltuk döşemeleri sadece bu modele özel. Yan kayar kapı içlerinde kol dayama ve eşya gözü, , yol bilgisayarı, klima, MP3 ve CD çalarlı radyo, arka koltuktakilere bardaklık, 12 volt soket ve ilave havalandırma kanalları da mevcut.
Caddy Life’ın güvenlik paketinde ABS, ASR (Anti Patinaj Sistemi) ve EBC (Motor Fren Kontrol Sistemi), sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları standart. Araç, istenirse DSG şanzımanlı otomatik vites seçeneğiyle de satın alınabiliyor.

Daralma, küçük sınıf ticarilere yaradı
Ekonomide geçtiğimiz aylarda yaşanan durgunluk ve daralma, hafif ticaride de tercihleri değiştirdi. Bu hareketlilik sonrasında hafif ticaride küçük sınıf araçlarda artış gözlenirken, kamyonet sınıfının daha hızlı büyüdüğü görüldü.
Durgunluk nedeniyle en küçük sınıfta yer alan MiniCargo grubu ve Corsa Van gibi otomobil temelli diğer araçların payı ilk 6 ayda yüzde 2’den 12’lere kadar çıkarken, Doblo, Kangoo, Caddy gibi araçların bulunduğu sınıftan pay aldı. Eski Starex ve Transit gibi modellerin bulunduğu sınıf küçülürken, lüks pick-up segmenti satışlarını artırdı.
Bu değişimlerin geçici olduğunu belirten Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Kerem Güven, yılın geri kalanında küçük ticari araç satın alanların yine bir üst sınıfa geçeceklerini öngördüklerini söyledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:43:23
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:51:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?