24
Mayıs
2024
Cuma
OTOMOBİL

Yeni Connect'e tam not

Ford Transit Connect X-Press ve 2000 Ford Transit RallyCar, Körfez Pisti'nde gerçekleştirilen test sürüşlerinde tam not aldı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, test sürüşü öncesi araçlara ilişkin bilgi veren Ford Otosan Araç Mühendisliği Ekip Lideri Tekin Sayan, temel olarak Transit Connect ve Transit'in son derece güçlü araçlar olduğunu belirterek, "Şu anda karşı karşıya olduğumuz, dünyada sadece 1'er adet bulunan bu özel iki ticari araç, standart olarak üretildildiler ve diğer ticari araçlarımızdaki gibi son derece mükemmel sürüş dinamiğine sahipler. Ancak, bu araçlara show amaçlı olarak özel bazı modifiye işlemleri uygulandı ve benzersiz bir performansa ulaştırıldı. Sıfırdan 100 km/s hıza aşağı yukarı 7 saniyede ulaşan ve son hızları da 200 km/s geçen araçlar. Bir Ford'dan beklendiği gibi, süspansiyonuyla, direksiyonuyla ve frenleriyle tam bir spor otomobil gibi kullanım sunuyor" dedi.

Teorik bilgilerin sonrasında, Ford Rallye Sport Turkey'nin baba-oğul pilotları Nejat Avcı ve Yağız Avcı'nın eşliğinde gerçekleştirilen test sürüşünde, araçlar son derece başarılı bir performans sergilediler.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 15:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?