20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTOMOBİL

Yeni Fiesta Kasım'da Türkiye'de

Ford’un küçük otomobil efsanesi haline gelen ve 1976’dan bu yana üretimi süren Fiesta’nın tamamen yenilenen versiyonu Cenevre’de görücüye çıktı. Üç ve beş kapılı hatchback versiyonu birarada tanıtılan yeni Fiesta, kasım ayından itibaren Türkiye’de satılmaya başlanacak..



Adının değişeceği yolunda uzun süren tartışma ve dedikodular çıkan Fiesta, sonuçta evrim geçirdiğini ancak “değişmediğini” fuarda duyurdu. Ford’un yeni tasarım anlaşıyı olan “kinetic tasarım” felsefesiyle şekillendirilen yeri Fiesta, sert hatları ve sportif detaylarıyla dikkat çekici.

Verve konsept otomobilinde sunulan fütüristik iç mekan detaylarının aynen korunduğu Fiesta, tam anlamıyla bir “dünya otomobili” olarak tasarlanmış. Nitekim sadece Avrupa değil Asya ve Amerika’da da satışa sunulacak.

Yüksek dayanıklı çelikle güçlendirilmiş gövdesi, diz hava yastığı gibi unsurlarıyla hayli iddialı olan Fiesta’nın iç mekanı da hayli sessiz hale getirilmiş. Başlangıçta ikisi dizel 5 motor seçeneğiyle üretilecek. 1.25 lt (60 ve 80 HP), 1.4 lt (91 HP) ve 1.6 lt 115 HP benzinli motorların yanında 1.4 lt (68 HP) ve 1.6 lt (90 HP) dizeller olacak.

Otoyaşam
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 12:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?