20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTOMOBİL

Yeni Ibiza ok gibi

Volkswagen grubu bünyesindeki İspanyol otomobil üreticisi Seat, giriş sınıfındaki temsilcisi Ibiza’nın 4’üncü nesil versiyonunu Türkiye yollarına çıkardı. Tamamen yenilenen 4’üncü nesil Ibiza, ilk olarak 5 kapılı hatchback karoser formuyla geliyor. Markanın "Ok Tasarım" olarak adlandırdığı tasarım anlayışıyla şekillendirilen yeni Ibiza’nın küçük ve alçak konumlandırılmış ızgarasıyla uyumlu sivri köşeli farları, aracın kendine özgü tasarımını ön plana çıkarıyor.

Yeni Seat Ibiza’nın kaslı çamurlukları, farklı geometrik çizgilerin yer aldığı yan gövde ve arka tasarımı da çarpıcı dış tasarım unsurları arasında yer alıyor. Kabin içinde ise yenilikçi bir tasarım anlayışının yer aldığı yeni araçta, 3 kollu sportif direksiyon simidi, sürücü odaklı gösterge panelleri, yeni tip kontrol butonlarına sahip müzik ve klima sistemlerinin kumanda birimleri göze çarpıyor. Ibiza, sadece kabin içi tasarım ve üretim özellikleriyle değil, aynı zamanda büyüyen boyutları ve genişleyen bagaj hacmiyle de dikkat çekiyor. Öncelikli olarak 4 bin 52 mm’ye uzayan boyu ile yerini alacağı modele göre 99 mm uzayan yeni Ibiza, 2 bin 469 mm’lik aks mesafesine sahip. Mevcut Ibiza modeline göre 25 litre artan bagaj kapasitesiyle artık 292 litrelik bagaj hacmi sunabiliyor.

4 MOTOR SEÇENEĞİ


1.2 litre 70 beygir benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulan yeni Ibiza, Eylül ayı sonundan itibaren 1.4 litre 85 beygir ve 1.6 litre 105 beygir benzinli, Aralık ayından itibaren ise 1.4 litre hacminde ve 80 beygir gücündeki TDI dizel olmak üzere 3 motor seçeneğine daha kavuşacak. olan yeni SEAT Ibiza; Reference, Elegance, Stylance, Sport ve Sport Rider olmak üzere beş farklı donanım paketiyle tercih edilebiliyor. Güvenlik konusunda da iddialı olan Ibiza, gövde kısmında kullanılan yüzde 60 oranında yüksek dirençli veya çok yüksek dirençli çelik sayesinde bir önceki nesle göre 47 kilogram daha hafif tasarlanmış. Geliştirilmiş güvenlik sistemleri ile Euro Ncap’ten de 5 yıldız alan Ibiza, başlangıç donanım seviyesinden itibaren standart olarak ön hava yastıklarıyla birlikte EBA ve EBD destekli ABS sistemi de mevcut. Yokuşlarda, aracın kaymasını engelleyen ve ESP ile birlikte sunulan Yokuş Kalkış Desteği (Hill Hold Assist), dönüşe duyarlı ön sis farları, AFS’li (Geliştirilmiş Ön Far Sistemi) bi-xenon farlar, arka park sensörleri, Bluetooth telefon bağlantısı gibi opsiyonel sunulan farklı donanım unsurları, yeni nesil Ibiza’nın çekiciliğini daha da artırıyor. Ibiza, 25 bin 900 YTL’den başlayan anahtar teslim kampanyalı satış fiyatına sahip.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?