16
Mayıs
2024
Perşembe
OTOMOBİL

Yeni Lancer Türkiye’’de

Japon üretici Mitsubishi’nin büyük bir yatırımla geliştirdiği dokuzuncu nesil Lancer Sports Sedan, 2008’in ilk yarısından itibaren Türkiye pazarındaki yerini alacak. Yeni Lancer tamamen Avrupalı müşterilerin beklentileri doğrultusunda tasarlanan bir araç..

Markanın gelecek modellerinde uygulamaya koyacağı yeni görsel kimliğinin ilk örneği olan Lancer, jet uçaklarının hava emiş sistemlerinden esinlenilen ön ızgarası ile yırtıcı bir görünüme sahip. Lancer, köpekbalığı ağzı şeklindeki ters açılı burnu, uzun kaputu, arkaya doğru yükselen bel çizgisi ve kısa bagajı ile bir kama görüntüsü çiziyor. Arka kısmında ise gayet sade bir tasarıma sahip olan Lancer, buna rağmen sportif duruşunu korumayı başarıyor.

9 hava yastığı standart
Yeni Lancer’ın gövde sertliği de bir önceki nesle göre arttırılarak yol tutuş konusunda önemli gelişmeler kaydedilmiş. 4570 milimetrelik uzunluğuyla bir üst sınıfa ulaşan Yeni Lancer Sports Sedan, C ve D segmentleri arasında yer alıyor. Geniş iç hacmi ile yüksek konfor sunan araç, başarılı direksiyon turu sayesinde de manevrayı kolaylaştırıyor. Zengin bir standart donanım listesi ile satılacak olan Lancer’in tüm modellerinde ABS+EBD ve 9 hava yastığı (ön, yan, perde, diz) standart.

Yeni Lancer Sports Sedan, Temsa tarafından Türkiye’de ilk etapta 1.5 litre 110 beygir manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri ile satışa çıkacak. Inform donanım seviyesinde ABS+EBD, 9 hava yastığı, klima, yol bilgisayarı, CD+MP3’lü müzik sistemi, 4 elektrikli cam, uzaktan kumandalı merkezi kilit, 16 inç jantlar standart paketin içinde. Invite modelinde ise bu özelliklere ek olarak; ASTC (Aktif denge ve çekiş kontrolü), alüminyum alaşımlı jantlar, Bluetooth, deri direksiyon ve vites topuzu, otomatik klima bulunmakta. Lancer satışa sunulduktan kısa bir süre sonra da 1.8 litre 140 beygir gücündeki CVT şanzımanlı versiyona kavuşacak. Ayrıca 2008’in ikinci yarısında sunulacak Yeni Lancer Sportback ve 295 beygir gücündeki Lancer Evolution X ile aile tamamlanmış olacak.

’Yeni Lancer beynin sağ tarafına hitap ediyor’
Temsa Satış ve Pazarlama Direktörü Yusuf Soner, İtalya’nın Sardunya adasında yapılan Lancer basın tanıtımında şunları söyledi: "Türkiye otomobil pazarında orta sınıf, küçük otomobil segmentiyle birlikte en büyük iki otomobil segmentinden biri olarak dikkat çekiyor. Orta sınıf içersinde 4 kapılı sedan oranı ise yüzde 73. Yeni Lancer Sports Sedan, 4.5 metreyi aşan boyu ile sınıfının en uzunlarından biri. Yeni Lancer’ın yüksek teknolojisi, sıra dışı tasarımı, üstün sürüş dinamikleri ve şıklığı ile sınıfında ayrıcalıklı bir yere sahip olacağına inanıyoruz. 2008 yılında 3000 adet satış rakamına ulaşmayı hedefliyoruz."

Mitsubishi’nin global projesinin sonuçlarını görmeye başladıklarını, böylece ortaya çıkan mükemmel ürünleri Türkiye’de tutku ve sağduyu ile pazarladıklarını söyleyen Soner, pazarın bu yıl daralmasına rağmen, kendi pazar paylarını arttırdıklarını, yeni Lancer’ın agresif görüntü ve özelliklerinin beynin sağ (duygusal) tarafına hitap ettiğini ve başta kendilerinin olmak üzere herkesin kalp atışlarını hızlandıracağını belirtti.

Türkiye’de Mitsubishi markasını yeniden yapılandırdıklarını ve pazar koşulları ne olursa olsun, bu duruştan geri adım atmayacaklarını vurgulayan Soner: Yeni Lancer’ın görüldüğü andan itibaren yüksek bir taleple karşılaşacağına inandıklarını belirtti. Daha fazla araç talep etmelerine karşın, Mitsubishi’nin 2008 yılı için taleplerinin ancak 3 bin adetini karşılayabilecek gibi gözüktüğünü, dolayısıyla yeni Lancer satışlarının arz ile sınırlı olacağını da kaydetti.

Otoyaşam
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 13:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?