27
Mayıs
2024
Pazertesi
OTOMOBİL

Yeni model oto fiyatları

Yeni modellerini piyasaya sürmelerinin ardından fiyatlarını revize eden yerli ve yabancı otomobil firmalarının en düşük motor gücü ve donanıma sahip modellerini bile artık 21.5 bin YTL'nin altında bulmak güçleşti.

Yenilenen modeller, eskisine göre 2-3 bin YTL zamlanırken, diğerleri mevcut fiyatlarını korudu. Türkiye pazarında faaliyet gösteren otomobil firmalarının en düşük motor gücü ve donanıma sahip modellerini dikkate alarak yapılan belirlemelere göre, pazarda yeni olan “Tata İndigo ve İndica”, “Kia Picanto”, ”Suzuki Alto”, “Chevrolet Spark” ve “Dacia Logan” dışında 21.5 bin YTL'nin altında otomobile sahip olmak neredeyse imkansız hale geldi.

Türkiye'de uzun yıllardır satılan “Lada Vega Sedan” ise 15 bin 212 YTL ile ”ikinci el” otomobillerle dahi rekabet eden fiyatıyla en ucuz otomobil olarak dikkati çekiyor.

Otomobil kullanıcılarının yıllardır alıştığı, Türkiye'de önemli pazar payına sahip marka ve modellerin 1.0-1.4 motor gücüne sahip versiyonlarının en düşük fiyatları ise 21.5 bin ile 29 bin YTL arasında değişiyor.

Düşük yakıt tüketimi ve makul vergi oranları nedeniyle tercih edilen bu otomobillerde dahi konfor ve güvenlik donanımlarından vazgeçemeyen kullanıcılar ise 35 bin YTL'ye varan fiyatlar ödemek zorunda. 






A.A
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 12:47:09
Güncelleme :19 Aralık 2006 Salı 13:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?