19
Mayıs
2024
Pazar
OTOMOBİL

Yeni yılda oto ucuzlayacak

Geçiş süreci 1 Ocak 2007'de bitecek olan Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalar ve Uyumlu Eylemlere İlişkin Grup Muafiyeti Tebliğinin, araç fiyatlarında yüzde 10, yedek parça ve servis hizmetlerinde ise yüzde 30 düşüş sağlayacağı bildirildi.

Rekabet Hukukçuları Derneği Başkanı Prof. Dr. Arif Esin, yaptığı açıklamada, otomotiv sektöründe marka içi ve markalar arası rekabetin sağlanmasını amaçlayan ve 12 Kasım 2005 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğü giren Rekabet Kurulu 2005/4 Sayılı Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalar ve Uyumlu Eylemlere İlişkin Grup Muafiyeti Tebliğinin geçiş sürecinin, 1 Ocak 2007 tarihinde sona ereceğini anımsattı.

Otomotiv sektörüne büyük canlılık getirecek tebliğin, araç satışı ve servis faaliyetleri alanında müşteriye çok sayıda seçenek sunacağını anlatan Esin, "Yeni kurallar, motorlu araç satışını, satış sonrası hizmetleri, yedek parça teminini ve madeni yağ sözleşmelerini kapsıyor. Bu tebliğ ile yetkili olmayan satıcı ve servisler de yetkili bayi ve servis gibi hizmet verebiliyor" dedi.

Prof. Dr. Arif Esin, uygulamanın tüketicilere büyük avantajlar sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Grup muafiyeti tebliği ile özel bağımsız servisler de garanti kapsamında oto servis hizmeti verebilecek. Bu sayede oto servis ve yedek parça sektörü önemli bir rekabete sahne olacak. Tebliğ, araç fiyatlarında yüzde 10, yedek parça ve servis hizmetlerinde ise yüzde 30 düşüş sağlayacak. Bu durum tek haneli rakamlara düşen enflasyona da olumlu yönde yansıyacak."


aa
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 12:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?