22
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

Yüzü köpekbalığı, içi jet

Japon Mitsubishi markasının adını ralli parkurlarından yollara taşıyan Lancer, yenilendi.

İç tasarımı jet uçaklarının hava emiş sistemlerinden esinlenilerek geliştirilen yeni Lancer, 2008 yılının ilk yarısında Türkiye yollarına çıkacak.

Mitsubishi'nin Avrupa'daki tasarım merkezinde geliştirilen 'agresif' model, sportif sedanlar arasında konumlandırılıyor. Yüksek teknolojisi, sıra dışı tasarımı, üstün sürüş dinamikleri ile göz dolduran otomobil, köpekbalığı ağzı şeklindeki ters açılı burnu, uzun kaputu ve kısa bagajı ile çatık kaşlı görünüyor; ancak kullanım rahatlığı ve yüksek performanslı yol tutuş dinamikleri ile kullanıcısının yüzünü güldürecek gibi. Gövde sertliği bir önceki Lancer'a göre bükülmede yüzde 56, burulmada ise yüzde 50 oranında artırılan otomobil, Türkiye'de 110 beygir gücündeki 1.5 litrelik benzinli motorla manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri ile satılacak.

İtalya'nın Sardunya Adası'nda gerçekleştirilen uluslararası test sürüşünde konuşan Temsa Satış ve Pazarlama Direktörü Yusuf Soner, 4,5 metreyi aşan boyu ile sınıfının en uzun sedanlarından biri olan yeni Lancer'dan gelecek yıl 3 bin adet satmayı planladıklarını kaydederek, "Multi-milyon dolarlık bir yatırım olan Global Platform kapsamında geliştirilen yeni Lancer 33 ila 36 bin YTL arasında bir fiyat aralığında satılacak." diye konuştu. Yeni Lancer'da Inform modelinde ABS+EBD, 9 hava yastığı, klima, yol bilgisayarı, CD+MP3'lü müzik sistemi, 4 elektrikli cam, uzaktan kumandalı merkezi kilit, 16'' jantlar standart olarak sunulacak. Invite modelinde ise bunlara ek olarak; ASTC (aktif denge ve çekiş kontrolü), alüminyum alaşımlı jantlar, bluetooth handsfree otomatik klima standart olarak sunulacak

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2007 Pazar 23:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?