16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

"Burada olmaktan utanıyorum!"

''Kaldırım Operasyonu'' kapsamında açılan davada yargılanan, eski milletvekili Sedat Edip Bucak, suç işlemek amacıyla kurulan herhangi bir örgüte üye olmadığını belirterek, ''Aile ve siyasi konumum dolayısıyla üzerime atılı suçlar nedeniyle mahkeme huzuruna çıkmaktan utanıyorum'' dedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasının öğleden sonraki bölümüne müşteki Nuri Özmen ile tutuklu sanıklar Sevda Çamanlı, Mustafa Aydar, Cengiz Türkmen ve Oğuzhan Küpeli, tutuksuz yargılanan sanıklar Sedat Edip Bucak, Levent Koçak, Hasan Ulaş Çolak, Bedir Bağcı, Tolga Toraman, Murat Onar, Bülent Yurtseven, Alper Muhammet Yakar ve Erkan Yıldırım ile avukatları katıldı.

Müşteki Nuri Özmen, ecza deposunun bulunduğunu ve sanık Umut Büyükbay'ın da eczacı olması nedeniyle aralarında ilaç alışverişi olduğunu söyledi.

Büyükbay'a bir miktar borcu bulunduğunu ve işleri bozulduğu için bu borcu ödeyemediğini kaydeden Özmen, bir süre sonra Sevda Çamanlı'nın kendisini arayarak, söz konusu borcu ödemesini istediğini söylediğini aktardı.

Bu sırada sinirleri gergin olduğu için Çamanlı'ya hakaret ederek telefonu kapattığını ifade eden Özmen, Çamanlı'nın da kendisine hakaret içerikli mesajlar gönderdiğini söyledi.

Umut Büyükbay tarafından kendisine tehditte bulunulduğunu ve Büyükbay'ın azmettirmesiyle başka kişiler tarafından da telefonla aranıp tehdit edildiğini'' öne süren Özmen, ''söz konusu kişilerin, telefonda kendisine Bucak'lardan olduklarını söylediklerini'' aktardı.

Daha sonra Çamanlı'yı arayarak, Büyükbay'a olan borcunu ödeyeceğini söylediğini belirten Özmen, Çamanlı'nın kendisini tehdit etmediğini, sadece Büyükbay'dan şikayetçi olduğunu kaydetti.

SUÇ ÖRGÜTÜNE ÜYE DEĞİLİM

Sanık Sedat Edip Bucak, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmadığını, bir örgüt adına faaliyette bulunmadığını belirterek, ''Aile ve siyasi konumum dolayısıyla mahkeme huzuruna üzerime atılı suçlar nedeniyle geldiğim için utanıyorum'' diye konuştu.

Müşteki Abdullah Naci Torun'u tanımadığını ileri süren Bucak, bu kişi ofisine gelmiş olsa dahi hatırlamadığını kaydetti. Bucak, uzun süre milletvekilliği yaptığını, bu nedenle bürosuna seçmenlerinin devamlı gelip
gittiğini ve hastası olanların kendisinden yardım istediğini belirterek, bu nedenle bürosuna kimlerin gelip gittiğini tahmin etmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

''Bugüne kadar ismini birçok suçlamalarda kullananlar olduğunu ve bu gibi durumlarda savcılık ve emniyete bilgiler verdiğini'' söyleyen Bucak, söz konusu kişiler hakkında tahkikatlar yapılmasını ve bu kişilerin çeşitli cezalar
almalarını sağladığını kaydetti.

MERMİ KOLEKSİYONU YAPIYORMUŞ!

Sanık Hasan Ulaş Çolak ise mermi koleksiyonu yaptığını, evinde bulunan dinamit lokumlarını da bu nedenle bulundurduğunu ve herhangi bir suç kastının bulunmadığını iddia etti.

Sanık Tolga Toraman da ruhsatsız tabanca bulundurmadığını ancak ruhsatsız mermi bulundurduğunu kaydederek, söz konusu mermileri askerden gelirken poşet içinde bulduğunu ve koleksiyon amacıyla bu mermileri evinde bulundurduğunu ileri sürdü.
Sanıklar Levent Koçak, Bedir Bağcı, Murat Onar, Bülent Yurtseven, Alper Muhammet Yakar ve Erkan Yıldırım da üzerlerine atılı suçları kabul etmediklerini kaydederek, beraat talebinde bulundular.

Tutuklu sanıklar Sevda Çamanlı, Mustafa Aydar, Cengiz Türkmen ve Oğuzhan Küpeli'nin avukatları, müvekkillerinin uzun zamandır tutuklu bulunduklarını ve bu nedenle mağdur olduklarını savunarak, tahliyelerine karar verilmesini talep ettiler.

Tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları da müvekkillerinin, duruşmalardan vareste tutulmalarını istediler.
Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.
Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, tutuklu sanıklar Sevda Çamanlı, Mustafa Aydar, Cengiz Türkmen ve Oğuzhan Küpeli'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Karadeniz, tutuksuz yargılanan ve bugünkü duruşmaya katılarak ifade veren sanıkların ise duruşmalardan vareste tutulmalarının kararlaştırıldığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Karadeniz, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmanın ertelendiğini kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 18:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?