16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

1 yıllık çay borcu yüzünden öldürüldü

Samsun'da 1 yıldır çay parası borcunu ödemeyen müşterisini önce tabancayla 4 yerinden vuran, ardından da 9 yerinden bıçaklayarak öldüren kahvehane sahibi, 12 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Merkeze bağlı Başalan köyünde yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda, köy meydanındaki kahvehaneyi işleten Muhsin G. (18) ile kahvehanesine gelerek batak oyunu oynamak isteyen ve 1 yıldır çay parası borcunu ödemediği iddia edilen Yaşar Demirkaya (35) arasında tartışma çıkmış, olayın büyümesi üzerine Muhsin G. tabancayla ateş açarak Yaşar Demirkaya'yı 4 yerinden yaralamıştı. Ardından avcı bıçağıyla Yaşar Demirkaya'ya saldıran Muhsin G., şahsı 9 yerinden bıçaklamış, Yaşar Demirkaya olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Tutuklu sanık Muhsin G.'nin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması bugün sona erdi. Müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Muhsin G. verdiği ifadede, "Ölen Yaşar Demirkaya 1 yıldır kahvehanemde çay parası ödemiyordu. Borcunu hatırlattığım zamanlar, ödeyeceğini söyleyerek oyalıyordu. Olay günü kahvehaneye geldi ve bir masaya oturup oyun kağıdı istedi. Ben de kağıt veremeyeceğimi söyleyerek, önce borcunu ödemesini istedim. 'Beni arkadaşlarımın yanında rezil ettin' diyerek küfürler yağdırdı. 'Borcumu ödeyecektim; ancak bundan sonra ödemem' dedikten sonra kahvehaneden ayrıldı. Sonra aracıyla tekrar gelip küfürler yağdırdı. Tabancamı ateşleyip bıçakla saldırdım. Ne kadar ateş ettiğimi ve kaç kez bıçakladığımı hatırlamıyorum" dedi.

Bugünkü duruşmada, toplanan deliller doğrultusunda mahkeme heyeti kararını açıkladı ve Muhsin G.'yi 12 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 17:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?