28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

10 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

Antalya'nın Alanya ilçesinde, kaldığı otelde ölü doğum yapan ve yaklaşık 10 gündür yoğun bakımda bulunan Alman Helga Wilke, öldü.

Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Helga Wilke (44), 19 Eylülden bu yana sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Wilke'nin cenazesinin yarın ülkesine gönderileceği öğrenildi.

Öte yandan, ölümüne neden olduğu iddiasıyla savcılıkta ifadesi alınan ve mahkemeye çıkarıldıktan sonra serbest bırakılan Alman kadının eşi Andreas Wilke'nin bir süre önce ülkesine döndüğü belirtildi.

8 aylık hamile olan Alman Helga Wilke ve eşi Andreas Wilke, bir haftalık tatil için Alanya'ya gelmiş, Helga Wilke, yerleştikleri otel odasının banyosunda bebeğini doğurmuştu. Aşırı kan kaybeden Wilke, 19 Eylülde Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesine kaldırılırken Andreas Wilke, bir gün sonra hastaneye çöp poşeti içinde bebeğin cesedini getirmişti.

Andreas Wilke'nin bebeğin cesedini otel odasındaki gardıropta sakladığı iddia edilmişti. Eşini döverek düşük yapmasına neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Andreas Wilke, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


AA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 17:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?