16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

10 yıl sonra yakalandı


Edirne’de 10 yıl önce 6 kişinin öldürüldüğü TEM katliamı davasında 6 müebbete çarptırılan firari eski Özel Harekatçı Cemil Andırmak, bir uyuşturucu operasyonunda sahte kimlikle yakalandı.

“TEM katliamı” olarak anılan ve Türkiye gündemini uzun süre meşgul eden olaya ilişkin aranan eski Özel Harekat polisi Cemil Andırmak, Pendik’te yapılan bir uyuşturucu operasyonunda yakalandı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Pendik’te bir evde uyuşturucu satıldığı yönünde ihbar aldı. Eve baskın düzenleyen polis uyuşturucu madde bulamadı. Ancak evde bulunan 1 kişiyi gözaltına aldı. Sahte kimlikle yakalanan kişinin 2003 yılından beri aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan Cemil Andırmak olduğu anlaşıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Andırmak, dün sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uyuşturucu hesaplaşması

Edirne’de 21 Aralık 1997 gecesi Avar Turizm’e ait 34 YSE 98 plakalı otobüse binen 4 kişi, Ömer Balaban, oğlu Murat Balaban, Nedim Sevim, Bedri Kara, Halil Altınsoy ve Ayhan Fındık’ı kafalarından tabancayla vurarak öldürdü.

Yürütülen soruşturmada katliamın 78 kilo eroin hesaplaşmasından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

Üç ortağa ait bir otobüste taşınan 78 kilo eroinin, polise yapılan ihbar sonucu Polonya’da 11 Aralık 1997 tarihinde ele geçirilmesinin ardından ihbarcı olduğu öne sürülen 6 kişinin öldürüldüğü belirlenmişti.

Savaş AKIN-Vatan
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 17:11:06
Güncelleme :26 Ekim 2007 Cuma 17:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?