16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

14 yıl yattı ama maktul yaşıyor

Yasadışı THKP-C/Dev-Sol davasında 14 yıl tutuklu kalıp geçen hafta tahliye olan sanık Erkan Koç’un avukatı Ercan Kanar, "Müvekkilimin öldürdüğü iddia edilen polis Cemal Bozkurt yaşıyor. Müvekkilim hakkında bu cinayet işlenmiş gibi karar verilmiştir. Bu çok önemli bir maddi hatadır" iddiasında bulundu.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 1991-93 yılları arasında 14’ü polis 16 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada sanık avukatı ilginç bir iddia ortaya attı. 12 sanıktan, geçen haftaki celsede 14 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edilen Erkan Koç’un avukatı Ercan Kanar, iddianamede müvekkiline atılı eylemler arasında bulunan, 23 Mart 1992 tarihinde Yenibosna civarında bir ekip otosunun taranarak, komiser yardımcısı Cemal Bozkurt ile polis memurları Erdoğan Özşerif ile Bülent Parıldı’nın yaralanmaları olayından söz edildiğini hatırlattı. Bu eylemde bir ölüm olayının olmadığının, örgütle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan gelen 22 sayfalık yazıda da ifade edildiğini vurgulayan Kanar, yazılı başvurusunda şu iddialarda bulundu:

"Mahkemenizin kararında Cemal Bozkurt’un öldürüldüğü saptaması yapılmıştır. Bozkurt’un sözkonusu eylemde öldürüldüğüne dair dosyada bir otopsi raporu ve defin belgesi yoktur. Yani Bozkurt öldürülmemiştir. Muhtemelen şu anda da yaşamaktadır. Yerel mahkeme çok önemli bir maddi hata yapmıştır. Bozkurt’un yaşayıp yaşamadığının İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden sorulması gerekir. Eğer vefat etmişse hangi tarihte ve neden vefat ettiğinin de araştırılması gerekir."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 14:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?