20
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

2 kentte 14 araç kundaklandı

Neronlar dün gece İstanbul'da ve Mersin'de iş başındaydı.

İSTANBUL

İkitelli Atatürk Mahallesi Zeytin Sokak’ta park halinde bulunan 3 araca saat 00.30 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atıldı. Saldırıda bir otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi, diğer iki araca atılan molotofkokteylleri patlamadı.

Saldırganlar olay sonrası geldikleri minibüsle kaçmayı başarırken, yanan otomobil itfaiye ekiplerinin çalışması sonrasında söndürüldü. Polis ekipleri araçta ve çevresinde incelememelerde bulundu. Zanlıların araçları yaktıktan sonra kaçtığını belirten araç sahipleri, bir aracın kullanılamaz hale geldiğini, diğer iki araçta önemli bir problemin bulunmadığını aktardı.

Öte yandan Kartal Cumhuriyet Mahallesi Mektep sokak üzerinde bulunan park halindeki iki araç saat 02.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı. Bir anda araçların alevler içinde kaldığını gören vatandaşlar yangınlara müdahale etti. Alevleri olay yerine gelen itfaiye ekiplerini söndürdüğü. Kundaklanan otomobillerde büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, polis ekipleri saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

MERSİN

Gece saat 03.00 sıralarında merkez Toroslar ilçesinde bulunan Osmaniye Mahallesi 81043 sokağa gelen bölücü terör örgütü yandaşları, park halindeki 9 aracı benzin dökerek yaktı. Sokaktaki 10'ncu aracı da üzerine benzin dökerek yakmak isteyen bölücü yandaşları, vatandaşların uyanması üzerine bu amaçlarını gerçekleştiremeden benzin bidonunu da bırakarak kaçtı.

Yanan araçlara ilk etapta duydukları patlama sesi ile uyanan araç sahipleri, ardından da Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. İtfaiyenin çalışması ile söndürülen ve aralarında öğrenci servis minibüsünün de bulunduğu 9 aracın çoğunda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Görgü şahitleri, olayı gerçekleştirenlerin yüzleri maskeli 3 kişi olduğunu ve ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdiğini söyledi. Polis, olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

 

...
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 11:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?