22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

2 kişiyi ezdi, 'herkes yapabilir' dedi

Cipiyle karşı şeride geçip çarptığı otomobilde 2 kişinin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan Nail Çınar (39), "Kaza bu, herkes yapabilir" dedi. 5 yıl hapse mahkûm edilen Çınar, dosyanın Yargıtay'daki onanma süresi dikkate alınarak tahliye edildi. 

Samsun'da 4 ay önce meydana gelen trafik kazasında, market sahibi Çınar, cipinin direksiyon kontrolünü kaybederek karşı şeride geçti. Çınar, Uzm. Dr. Ayhan Pekbay'ın (43) kullandığı otomobile çarptı. Çınar ile cipte bulunan yengesi Serpil (30) ve yeğeni Muhammet Efe Çınar (3) yaralanırken, otomobildeki Gazi Devlet Hastanesi'nde görev yapan başhekim yardımcısı Pekbay ile eniştesi Mehmet Özbüllü (45) öldü. Tutuklu sanık Çınar, dün Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Bilirkişi suçlu buldu
Bilirkişi raporuna göre kusurlu bulunan Çınar savunmasında, "Soldan giderken arkadan ambulans sesi duydum. Yol vermek isterken direksiyon kontrolünü kaybettim ve kaza oldu. Fazla hızlı değildim. Böyle olmasını istemezdim. Ancak kaza bu, herkes yapabilir. Çok üzgünüm" dedi. Mahkeme, sanığa 'taksirle 2 kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi, ehliyetine de 1 yıl süreyle el koydu. Çınar, 'kaçmama ihtimali' ve dosyanın Yargıtay'dan onay için gidiş-geliş süresi dikkate alınarak tahliye edildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 18:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?