1
Haziran
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

200 Ford'u parçalamışlar!

İstanbul'da çalıntı otomobilleri parçalayarak satan şebeke polis tarafından çökertildi. İkitelli'de 4 katlı bir işyerinde faaliyet gösteren şebekenin bir yıl içinde özellikle Ford marka 200 otomobili parçalayarak piyasada sattığı belirlendi.

3 ayrı adrese yapılan operasyonlar sonrası gözaltına alınan 5 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve yurt genelinde özellikle Ford marka otomobilleri çalıp parçalayarak satan bir şebekeyi tespit etti. Kentin çeşitli semtlerinde otomobil hırsızlığı suçlarına karışan çetenin, çaldığı araçları Küçükçekmece İkitelli Keresteciler Sitesi'nde bir adrese götürdüğü belirlendi. Ekipler, söz konusu adreste yer alan otomobil servisi görünümündeki 4 katlı bir depo ile aynı semtte faaliyet gösteren şebekeye ait bazı işyerlerine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlar sonrası, hırsızlık şebekesinin elebaşılığını yaptıkları öne sürülen Mehmet K. ve Mehmet A. ile yardımcıları Zeki Ö., Mesut Y. ve Gökhan B. gözaltına alındı. Şebekenin 1 yıl içinde Ford marka 200 otomobili çaldıkları tespit edilirken, örgütün çaldıkları araçları İkitelli'deki 4 katlı binada parçaladıkları belirlendi. Parçalanan otomobillerden bir kısmını, araç parçası almak için yine aynı semtteki otomobil servisi dükkanlarına gelen müşterilere ya da sahte belgeler düzenleyerek il dışındaki otomobil servislerine sattıkları öğrenildi. Bu şekilde yüklü miktarda haksız kazanç elde eden şebekenin, parçalanmış olarak ele geçirilen araçları da benzer yöntemlerle piyasaya sürmeyi planladıkları kaydedildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 5 zanlı 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, hırsızlık ve oto parçalamak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Depoda yapılan aramada, çalınarak parçalanan otomobillere ait olduğu anlaşılan 180 kapı, 174 şanzıman, 170 aks, 160 jant, 150 sigorta tablosu, 130 ön ve arka kaput, 125 amortisör, 83 teyp ile çok sayıda otomobil beyni, kilometre saati, lastik ve aksesuarlar ile yine çalıntı olan 4 otomobil plakası ile 2 bilgisayar ele geçirildi.

İstanbul'da çalınan otomobil Bolu polisini alarma geçirdi

Bolu'da, çalıntı olduğu bildirilen ve uydudan GPRS ile takip edilen otomobil, polis ve jandarma ekiplerine zor anlar yaşattı. Ekipler, önceki gece İstanbul'dan çalındığı bildirilen aracı yakalayabilmek için D-100 Karayolu'nun birçok noktasına barikatlar kurdu. Barikat noktasına gelmeden köy yollarına sapan, ardından tekrar D-100 Karayolu'na dönen otomobil, uydudan GPRS ile dakika dakika takip edildi. Araç, 2 saatlik takibin sonunda Gerede ilçesinde yakalandı. Aracın içindeki İ.Ö. gözaltına alındı. Sürücünün otomobili İstanbul'dan kiraladığı ve kira parasının bir gün gecikmesi nedeniyle otomobil sahibinin çalıntı ihbarı verdiği öğrenildi. Cahit Kılıç, Bolu, Cihan

Cihan
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 05:04:33
Güncelleme :24 Ağustos 2008 Pazar 05:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?