16
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

3 kişiyi öldürdü beraat etti

Samsun Çarşamba ilçesinde geçen yıl 3 kişinin ölümü ve bir kişinin yaralanması olayıyla ilgili görülen cinayet davasında karar verildi.

Orta Mahalle Kızılay Caddesi'nde geçtiğimiz Ramazan ayında meydana gelen olayda, araç parkı meselesi yüzünden iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada Cemal Yüksel (30), Cengiz Akoğlu (29) ve Necmettin Akoğlu hayatını kaybetmiş, Yaşar Yıldız ise yaralanmıştı. 3 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan Adem Ö.'nün bugün yargılanması sona erdi.

Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda Adem Ö.'yü 3 kişiyi öldürme 1 kişiyi de yaralama suçundan olay sırasında meşru müdafaa sınırları içerisinde hareket ettiği için beraatine karar verdi. Cinayet suçundan berat eden Adem Ö. ruhsatsız silah bulundurduğu için 1 yıl 8 ay hapis, 375 YTL para cezası verildi. Mahkeme heyeti Adem Ö.'nün tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Aynı olayda ağır yaralanan Yaşar Y. ise Adem Ö.'yü öldürmeye teşebbüs suçundan 8 yıl 4 ay, ruhsatsız silah suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapis 375 YTL para cezasına çarptırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 19:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?