30
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

30 yıllık öğretmenin sır intiharı

30 YILLIK ÖĞRETMEN KEMERLE KENDİSİNİ ASARAK İNTİHAR ETTİ

Adıyaman'da 30 yıllık öğretmen, kemerle kendisini kalorifer borusuna asarak intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'da 13 yıldır görev yapan ve Tunceli doğumlu olan 30 yıllık öğretmen Kemal Sürgeç (52), Mimar Sinan Mahallesi 1129. Sokak'taki evinde banyodaki kalorifer borusuna bağladığı kemeriyle kendini asarak intihar etti. Kemal öğretmenin ölümü ailesini ve eğitim camiasını yasa boğdu. Meslektaşları tarafından 'intihar edecek en son kişi' olarak gösterilen Kemal Sürgeç'in yakınları, intihar haberini alır almaz evinin önüne akın etti. Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse de evin önüne gelerek, meslektaşlarına başsağlığı diledi. Sürgeç'in cesedi, polisler ve yakınları tarafından cenaze aracına taşındı. Adıyaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğretmenin cenazesi, savcılık tarafından yapılan ön incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Acılarının büyük olduğunu söyleyen 50. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut Yılmaz, Kemal Sürgeç'in hayat dolu biri olduğunu belirti. Yılmaz, "Ben okula yeni atandım. 5 aydır birlikteydik. Çok  değerli bir insandı. İdealist bir öğretmendi. Kendisini öğrencilerine sevdirmişti. Hayat doluydu. İntihar edebileceğini bugüne kadar hiç düşünmedik. Gerçekten Milli Eğitim teşkilatı iyi bir öğretmenini kaybetti" dedi.

6 yıldır aynı okulda Kemal Sürgeç ile birlikte görev yapan Şaban Bilgiç ise, meslektaşının kimseyle bir probleminin olmadığını söyledi. Ekonomik anlamda da sıkıntısının olmadığını belirten Bilgiç, "Çok ilkeli ve dürüst birisiydi. İşine özen gösteren saygılı biriydi. Hiç kimse ile bir problemi yoktu. Öğrencileri tarafından da, velileri tarafından da aşırı şekilde seviliyordu. Bildiğim kadarıyla maddi bir problemi yoktu. Evi vardı, arabası vardı. Kimseyle ticari bir ilişkisi yoktu" diye konuştu.

Yakın çevresi tarafından sevilen ve örnek alınan Sürgeç'in sakin bir kişiliğe sahip olduğu ve kendisini çocukların geleceğine adadığı öğrenildi. 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda görev yapan Kemal Sürgeç'in iki çocuk babası olduğu, küçük oğlunun Malatya İnönü Üniversitesi'nde okuduğu, büyük oğlunun ise İstanbul'da ikamet ettiği öğrenildi. Emektar öğretmenin intihar nedeni araştırılıyor.

30 YILLIK ÖĞRETMEN KEMERLE KENDİSİNİ ASARAK İNTİHAR ETTİ
30 YILLIK ÖĞRETMEN KEMERLE KENDİSİNİ ASARAK İNTİHAR ETTİ
30 YILLIK ÖĞRETMEN KEMERLE KENDİSİNİ ASARAK İNTİHAR ETTİ
30 YILLIK ÖĞRETMEN KEMERLE KENDİSİNİ ASARAK İNTİHAR ETTİ
30 YILLIK ÖĞRETMEN KEMERLE KENDİSİNİ ASARAK İNTİHAR ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 01:07:13
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 11:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgili Meslektaşım Ben de Gelebilirim! IP: 78.186.96.xxx Tarih : 8.02.2011 16:38:17

Rabbim günahlarını affetsin sevgili kardeşim. Kim bilir hangi sıkıntıların vardı da anlatamadın. Seni çıldırıp intihara sürükleyecek ne vardı ki böyle bir sonu seçtin. Ben de gelebilirim yanına. İnsanlara atılan iftiraların mantığının olmaması iftirayı sanki gerçek gibi değerlendirmeye koyan soruşturmacılar yüzünden insanın şeref ve haysiyeti ile oynamayı soruşturmacılık sananlar yüzünden artık hayatımı zindan ettiler. Minnacık yavrularımın gülen yüzleri yanaklarımda sevgi öpücükleri olmasa belki de hemen hemen . Korkuyorum ve onları çook özleyebilirim korkusu beni vazgeçiriyor. Psikolojik destek almaya karar verdim. İnşaallah psikologla birlikte gelmeyiz. Rabbim sana merhameti ile muamele etsin Yakınları ve öğrenci yavrularına başsağlığı diliyorum Ruhuna lütfen fatiha okuyalım.