22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

35 PKK'lı Neron tutuklandı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye genelindeki araç kundaklama olaylarıyla ilgili güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 72 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 35’inin tutuklandığını bildirdi.


Atalay, AA muhabirine açıklamada bulunurken, İstanbul başta olmak üzere son günlerde Türkiye genelinde araç kundaklama olaylarının fâili oldukları tespit edilen 72 kişinin yakalandığını söyledi.


Atalay, zanlılardan 35’inin tutuklandığını, diğerlerinin de işlemlerin devam ettiğini bildirdi.


Olayların aydınlatılmasında helikopterler dahil bütün teknik imkânların kullanıldığını belirten Atalay, "Bunlara sebep olanların hepsi yakalanacak" dedi.


Bu tür eylemleri gerçekleştirmek isteyenlerin de alınan tedbirler sayesinde bundan sonra fırsat bulamayacaklarını ifade eden Atalay, suçluların, karşılarında 24 saat görev başında olan güvenlik birimlerini bulacağını söyledi.
"Hepimizin amacı, ülkemizde daha güvenli ve huzurlu bir hayat yaşansın, bu hainler de bize zarar veremesinler. Vatandaşlarımız bu konuda endişelenmesinler" diyen Atalay, kundaklama olaylarının fâili olarak yakalanan kişilerin çoğunluğunun terör örgütü bağlantılı olduklarını, birkaç olayın ise şahsî husumet sonucunda gerçekleştirildiğini bildirdi.

İSTANBUL'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI
Bu arada; İstanbul'un çeşitli semtlerinde araç kundaklama olaylarına karıştıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 5 kişi daha tutuklandı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 13 zanlıdan 3'ü savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, İsmail D. isimli zanlı "bölücü örgüt üyeliği", "patlayıcı madde bulundurmak" ve "mala zarar vermek" suçlarından tutuklanmıştı. Diğer 9 zanlıdan 4'ü savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, aralarında İstanbul Üniversitesi'nden 2 bayan ile Eminönü'nde Mercedes marka lüks aracın yakılmasıyla ilgili gözaltına alınan tekstil işçisi Veysel A.'nın da bulunduğu 5 kişi nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Zanlılar, "örgüt üyeliği", "patlayıcı madde bulundurmak" ve "malı yakarak zarar vermek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

aa
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 20:40:50
Güncelleme :31 Aralık 2007 Pazartesi 20:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker YALCIN IP: 88.77.239.xxx Tarih : 1.01.2008 02:03:16

Allah belanizi versin. bazilari ünüversite ögrencisiymis bunlardan bu vatana doktor veya ögretmen olsa ne olur bu serefsizlerin hepsini toplayip irak sinirina götürüp koyun gibi sinirin öbür tarafina aticaklar baska türlü temizlenmez bu pislikler bunlara hayvan bile denilmez yaptiklari is resmen serefsizlik bunun baska tanimi yok...